Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från final med Villa till kamp med Sirius: "Det yngsta lag jag spelat med"

Lars Fall är tillbaka i Sirius – med kaptensbindeln på armen.
I säsongens första träningsmatch stod högerhalven för ett mål och tre assist.
– Jag är nya David Karlsson... Eller nej, han gör ju mer mål än assist, skrattar 32–åringen om sin nyagamla tillvaro.

Annons

Lars Fall gjorde fyra poäng i sin comeback i Sirius.

Det blev tre säsonger i storklubben Villa Lidköping för Ljusdalssonen Lars Fall. Som finish på tiden i Lidköping fick han spela sin första SM-final i karriären – dessvärre med en svidande förlust mot VSK som resultat.

LÄS MER: Lars Fall tillbaka i Sirius

Nu är 32-åringen tillbaka i Uppsala, där han spelat större delen av sin karriär. 2016/2017 blir hans åttonde i "blåsvart". På lördagen handlade det om säsongens första träningsmatch – mot allsvenska Ljusdal i Relitahallen.

På Lars Falls arm sitter kaptensbindeln igen. Han har "tagit" den från Johan Jansson Hydling.

– Nej, jag tog den inte av Hydling utan dom tyckte att jag skulle vara kapten och då var jag det, säger han, och skämtar sedan med ett skratt:

– Men jag hade gärna tagit den av honom om det var så...

LÄS MER: Fall om sin framtid: "Ska spela något år till"

I ett väldigt ungt lag utan större stjärnglans får Lars Fall ta ett stort ansvar för Sirius speluppbyggnad. En relativt stor skillnad från Villa.

– Vi har ju ett mycket yngre lag, och jag är bland de äldre nu och får ta mer ansvar. I Villa var det så många andra som gjorde saker offensivt, jag försökte bara hålla koll på deffen och slå någon lyra, säger Lars Fall.

LÄS MER: Långsiktighet ska ta Sirius ur träsket

Sirius besegrade till slut Ljusdal med 6–5. Lars Falls premiärfacit: ett mål (en riktig hörnkanon från höger) samt tre assist varav två på hörninslag.

– Jag är nya David Karlsson... haha, nej han gör ju mer mål än assist, skrattar Lars Fall.

– Nej, men det känns kul och annorlunda. Det är ett utvecklingsbart lag som vill mycket. Det yngsta lag jag har spelat i. Men det känns spännande, sen har vi lite att jobba på i vårat spel och sådana saker. Men de var första matchen nu.

LISTA: Här är vårens tio bästa värvningar

En rätt avgörande faktor varför Sirius hade rätt stora problem med att brotta ner Ljusdal var att Uppsalalaget saknade finska trion Teemu Määttä, Markus Kumpuoja, Joonas Peuhkuri samt David Thorén som alla är på landslagsuppdrag.

– Man blir trött i början, men det är en okej match ändå. Det är kul att folk kommer in och tar för sig, säger Lars Fall, som även imponerades av moderklubben Ljusdals stjärnförvärv Micha Svechnikov – som han tidigare har spelat tillsammans med.

– Han kan fortfarande spela bandy... helt fantastisk. Han är igenom där på slutet men jag fick till en hakning på hans skridsko. Han ville nog ha straff där, säger Lars Fall, och fortsätter:

– Han kommer bli en succé i allsvenskan, och det är kul att dom (Ljusdal) har blivit så här mycket bättre.

LÄS MER: Gjorde fyra mål framför ögonen på chefen

MATCHFAKTA, Träningsmatch

Sirius–Ljusdal 6–5 (3–3)

Målen: 1–0 (8) Oskar Rönnkvist, 2–0 (15) Tobias Andersson, 2–1 (16) Jonas Pettersson, hörna, 3–1 (23) Victor Lundberg, hörna, 3–2 (33) Jonas Pettersson, 3–3 (42) Jonas Pettersson, 4–3 (58) Lars Fall, 4–4 (60) Christoffer Norgren, 4–5 (64) Jonas Pettersson, 5–5 (69) Samuel Heeger, 6–5 (84) Tobias Andersson.

Hörnor: 8–5.

Utvisningar: Sirius 1x10, Ljusdal 1x10.

Domare: Mikael Hillerius.

Publik: 160.

Mer läsning