Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Åström fortsätter sin satsning i Edsbyn: "Fruktansvärt roligt att vara med i ett lag igen"

Fredrik Åström gjorde comeback lagom till SM-slutspelet för att känna hur kroppen kändes. Nu är det klart att den 32-årige försvararen satsar vidare med Edsbyn.

Annons

Fredrik Åström testade att träna med A-laget under slutet av säsongen som var och Edsbyns skadebekymmer i truppen gjorde att han följde med ner till Trollhättan och spelade sista grundseriematchen mot Gripen - med en fortsättning i kvartsfinalserien mot Bollnäs.

LÄS MER: "Tårtans" oväntade comeback mot Gripen

- Det är svårt att beskriva hur stort det var, konstigt att helt plötsligt var man med igen. Jag tänkte på uppvärmniingen att händer det här igen, att man spelar småburar på värmningen. Tror det knappt än, när man fick meddelande om upptaktsträff på måndag så kändes det också overkligt. Det ska bli fruktansvärt roligt att vara i ett lag igen, säger Fredrik Åström.

Fredrik Åström satsar vidare med Edsbyn.

Åström, med fem SM-guld på meritlistan, kommer nu börja träna med Edsbyn för att senare i höst testas för att se om allt funkar för en ny säsong på elitnivå.

LÄS MER: Åström satsar igen efter hjärtproblemen

- Jag är väl fortfarande en försiktig optimist, men jag inbillar mig att det ska gå. Jag vet ju vad jag inte får göra, jag får inte pressa mig för hårt och ligga på hög puls länge. Så man kommer inte pina sig till blodsmak i munnen. Hoppas de andra har förståelse för att jag får köra ett eget race, säger Fredrik Åström.

Och om det inte räckte med möjligheten att komma tillbaka som elitspelare så har han hittat än mer energi i och med den satsning som nu görs i Edsbyn.

- Det är helt otroligt med Miljonklubben, det är nog unikt för Edsbyn. Vare sig det är Bissen Braninwalk eller bandyn är det en otrolig uppslutning. Och nog hör man på byn att det är extra drag nu runt bandyn, det ger ju mig extra inspiration att få vara med på den här nystarten, säger Fredrik Åström.

LÄS MER: Finska supertalanger till Edsbyn

I ett pressmeddelande från Edsbyn säger sportchefen Stefan Karlsson så här om beskedet från Fredrik Åström:

- Spännande comeback av Fredrik även om han kommer att behöva lite ”starsträcka” för att komma i form. Det kanske inte heller är helt givet att det kommer att gå vägen, men vi håller tummarna för vi alla vet hans kapacitet. Fredrik var en försvarstrateg i Edsbyn under många säsonger och han är mycket motiverad till att ”köra” igen och det är jättekul för Fredrik och Byn att detta blivit möjligt.

Mer läsning