Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisk Elfving redo sätta stopp för SAIK

/
  • David Pizzoni Elfving har gått skadad i tre månader. I slutspelet har han gjort comeback och är redo att ställa till det för SAIK:s anfallsspelare.

Han har gått och väntat i tre månader på att få vara med igen.
Men nu är David Pizzoni Elfving redo att göra livet surt för Sandvikens anfallsspelare.
Med stålplatta i axeln och allt.

Annons

Det var i hemmapremiären mot Edsbyn på Zinkensdamm 14 november som den 29-årige landslagsmittfältaren David Pizzoni Elfving olyckligt tacklades så illa bakifrån att axeln trasades sönder. Ledbanden rök all världens väg, och prognosen var dyster.

– I stort sett var det ju så att att hela säsongen var förstörd, chansen att jag skulle komma tillbaka var liten. Jag fick en stålplatta inopererad i axeln och allt jag visste var att den skulle sitta kvar i tre månader, säger Pizzoni Elfving, som varit förskonad från allvarliga skador tidigare under karriären.

Under tiden har han ändå kunnat åka skridskor, i väntan på en comeback. Stålplattan får sitta kvar säsongen ut, och med ett rejält axelskydd var det så dags när nygamle tränaren Magnus Brodén kastade in honom på en nygammal position, som vänsterback, i den tredje kvartsfinalen mot Vänersborg.

Efter öppna spjäll i de två första kvartsfinalerna, då Hammarby hämtade upp både 1–5 och 1–6, städades sedan Vänersborg undan i två övertygande segrar med David Pizzoni Elfving äntligen tillbaka i laget igen, och med en nyvunnen defensiv stabilitet.

Som lär behövas när Daniel Mossberg, Erik Pettersson och, med all sannolikhet, Patrik Nilsson kommer farande i Göransson Arena under fredagskvällen.

– Det känns bara inspirerande, och det är klart att Sandviken går in som favoriter. Vi får slå ur underläge, men vi har en bra känsla efter de två sista kvartsfinalerna, och visade moral när vi kom tillbaka i de två första, säger Pizzoni Elfving.

Han har gjort sig känd som en oöm och obekväm spelare, med en sällsynt förmåga att reta gallfeber på sina motståndare.

– Det är så jag alltid spelat, jag är ganska fysisk och stark och det har såklart präglat mitt spel också. I ett slutspel blir det givetvis tuffare, men det är mest för att alla är mer påkopplade då, man tjänar inget på att åka runt och dela ut tjuvnyp.

Det finns en överhängande risk att just Pizzoni Elfving och Patrik Nilsson, i fjol lagkamrater i Hammarby, drabbar samman. Stål mot stål.

– Patrik är ju stor och stark, men man kan inte låta honom köra rakt igenom bara för att han är stor. Då får man ställa sig i vägen, även om det gör ont, säger David Pizzoni Elfving, som slog igenom just i Sandviken, men flyttade tillbaka till Stockholm 2007.

Mer läsning