Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frustrerad skyttekung trots SAIK-krossen: "Bollen ville inte i"

/
  • Erik Pettersson gjorde fem mål när SAIK utklassade Gripen med 11–2.

Mot Edsbyn exploderade Christoffer Edlund med sex mål.
Mot Gripen var det Erik Petterssons tur och 20-åringen blev femmålsskytt.
Samtidigt studsade bollen helt fel för en allt mer frustrerad Patrik Nilsson.

Annons

I fjol vräkte Patrik Nilsson in 61 mål och blev elitseriens skyttekung. Det har fortsatt i samma stil under försäsongen, men under seriens första tre omgångar har det bara blivit ett mål – mot Edsbyn senast.

Medan Erik Pettersson smällde in det ena målet snyggare än det andra, och ett hattrick på knappt sju minuter, var det stolpe ut för en Patrik Nilsson som alltmer såg ut att jaga nätet. Men det gick inte. Det var åtminstone två missade frilägen och en boll som bara skulle in i öppet mål, men som studsade snett på klubban och ut över kortlinjen.

– Ja, vad ska jag säga? I dag var det studs ut. Jag skulle gjort ett par-tre stycken, men ibland är det så, bollen ville inte i.

Är det nåt som oroar dig inför fortsättningen?

– Det är ju inte roligt när man skjuter i stolpen och utanför. Men det är bara att jobba på, nästa gång studsar den in i stället.

SAIK-tränaren Anders Jakobsson medger även han att det inte ser ut att stämma riktigt för fjolårets skyttekung.

– Nej, men det kommer säkert. Självförtroende på såna killar betyder mycket och nu kändes det som att det var spöken i huvudet. Och vi behöver inte stressa heller, vi gör mål i alla fall, säger Jakobsson som flyttade fokus från anfallet och hyllade liberon Linus Pettersson.

– Han var fantastisk och bröt mängder av anfall utan att dra på sig frislag. Vår bäste spelare tycker jag.

Och apropå liberospelare: Gripen gästade Göransson Arena för allra första gången, och man gjorde det utan sjuke liberon Viktor Nordmark. Det gick inte alls. SAIK var överlägset, även om Gripen lyckades göra första målet.

Sen var det SAIK för hela slanten. Erik Pettersson har gjort fler mål i en och samma match tidigare, sex stycken, men var givetvis nöjd med målskörden. Fyra spelmål och ett på straff, och både han och Christoffer Edlund står nu på nio gjorda mål efter tre matcher.

– Det är väl okej tycker jag. Nu är Gripen ett sämre lag än Edsbyn, men det kändes bra och bollarna gick i. Det är alltid skönt att göra mål, säger Erik Pettersson.

Vad tyckte du om motståndet?

– De måste vara på topp varje match för att ta poäng över huvud taget känns det som. De har några vassa lirare, men det känns som om de har obalans i laget.

På lördag spelar SAIK sin tredje raka hemmamatch, mot Vetlanda. Och efter Christoffer Edlunds och Erik Petterssons uppvisningar är det kanske Patrik Nilssons tur då?

Mer läsning