Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fryklund tillbaka i nygammal roll

/

Att byta position i backlinjen är inget nytt för Magnus Fryklund.
Nu är han tillbaka i sin nygamla roll som libero.
– Jag hoppas det blir bäst för laget. Det är huvudsaken, säger Brobergs lagkapten inför Champions cup i Edsbyn.

Annons

Ilari Moisala flyttade till IFK Vänersborg. Därmed fick Broberg söka efter en ny libero. Lösningen blev den enklast möjliga. Det betyder att återigen får Magnus Fryklund göra ett positionsbyte – nu från västerback till libero.

– Jag lägger inte så stor vikt på det. Jag hoppas det blir bäst för laget. Det är huvudsaken, säger han.

31-åringen tar förändringen med ro.

Libero är ingen ny position för honom.

Snarare tvärtom.

– Det känns som att det sitter där. Men det gäller att ha lite mer koll som libero. Lyftspelet är den största skillnaden. Som back är man mer stötande och spelar högre upp i banan.

Tränaren Fredrik Rexin säger:

– Det känns som det naturliga steget. Fryklund har spelat där tidigare och är en naturlig ledare också. Vi får in en kille som med rutin och jag är inte orolig över det.

Det var en till stora delar nykomponerad försvarslinje som Broberg ställde upp med i säsongens första träningsmatch mot Bollnäs. Endast Adam Wijk spelade på samma position som förra säsongen. Robin Redin har bytt från höger- till vänsterback, nyförvärvet Filip Skoglund spelade högerhalv med Simon Blomquist bakom sig.

Erik Jonsson och Joakim Jonsson, som spelade senast mot Hammarby, är också med och konkurrerar.

– Det kommer att ta en stund att spela i hop oss. Mot Hammarby fick vi ihop det förvånansvärt bra för att vara så tidigt på säsongen. Det var egentligen på målvaktsutkasten som de skapade sina chanser, säger Fryklund.

Nu väntar Champions cup i Edsbyn. Det är den första av totalt tre cuper under försäsongen och som betyder fyra fulltidsmatcher på lika många dagar.

– Det ska bli kul. Sibselmash vet jag inte så mycket om. Men både Dynamo Moskva och Bollnäs blir två bra värdemätare. Vi måste gå in med huvudet högt och våga spela. Det känns som vi varit lite fega mot Dynamo under de senaste åren. Det ska vi inte behöva vara. Nu ska vi verkligen ge dom en match, säger Magnus Fryklund.

Endast Stefan Larsson saknas i Brobergs trupp. Enligt klubbens hemsida har både Filip Skoglund och Robin Redin lämnat klartecken för spel.

Mer läsning