Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmäktige säger ja till projektering

/
  • Viktor Wärnicks föreslog ett tilläggsyrkande, som kommunfullmäktige sa nej till.

Efter en lång diskussion blev det slutligen ett ja till projektering även i kommunfullmäktige. Det betyder att kostnaden för en bandyhall i Söderhamn kan presenteras till hösten.

Annons

Talarlistan fylldes ständigt på under måndagens sammanträde i Rådhuset. En viktig och återkommande fråga var huruvida ett eventuellt bygge kan komma att ta pengar från välfärden.

Viktor Wärnick (M) föreslog omedelbart ett tilläggsyrkande, vilket ledde till att man valde att ajournera sammanträdet två gånger. Syftet med tillägget var att signalera till kultur- och samhällservicenämnden att äskanden av pengar inte ska accepteras. I stället ska kostnaden tas ur befintlig budget menar han.

– Driftskostnaderna får inte belasta annat än kultur- och samhällservicenämnden. Det här tilläggsyrkandet ger dem gott om tid att förhålla sig till det, sa Viktor Wärnick.

Sven-Erik Lindestam (S) svarade med att begära en återremiss, i det fallet att kommunfullmäktige skulle välja att säga ja till tilläggsyrkandet – och hänvisade till att tillägget inte var berett i kommunstyrelsen.

– För oss är det viktigt att det saker som kommer på bordet är beredda. Om kommunfullmäktige beslutar att bifalla tilläggsyrkandet så yrkar vi på återremiss i sin helhet.

Frågan om en projektering drog därför ut på tiden innan kommunfullmäktige till slut beslutade att säga nej till Viktor Wärnicks tilläggsyrkande. Med det föll också återremissyrkandet och kommunfullmäktige beslutade att anta kommunstyrelsens förslag.

Det kommunfullmäktige nu säger ja till är alltså att avstå från att bygga en hall tillsammans med Hällåsen Arena AB. I stället ska kultur- och samhällsservicenämnden göra en projektering tillsammans med kommunstyrelsen för att se vad det skulle kosta att bygga en enklare hall. Projekteringen beräknas kosta 100 000 kronor och resultatet av den ska presenteras i september.

Mer läsning