Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra "kulturbärare" förlänger

/

På torsdagen förlängde Broberg kontrakten med fyra riktiga trotjänare: Magnus Fryklund, Robin Redin, Robert Dammbro och Stefan Larsson.
– De här spelarna är lite av ryggraden och det känns bra att ha den kärnan intakt, säger tränaren och sportchefen Svenne Olsson.

Annons

Med exakt två veckor sedan uttåget ur SM-slutspelet jobbar Broberg på högvarv för att bygga truppen inför nästa säsong. I en och samma släng gjorde klubben på torsdagen klart med tunga namn i lagets stomme, som samtliga förlänger sina kontrakt med två år.

– Kulturbärare kan man kalla dem. Det här är spelare som under hela sina karriärer valt att stanna i Broberg, trots att de säkert haft lockande anbud från andra ställen, säger Svenne Olsson

Precis som Vadim Arkhipkin, Adam Wijk och Jesper Öhrlund har alltså ytterligare fyra spelare valt att skriva på för två år. Något som inte är helt lätt att få till alla gånger – speciellt för en klubb som ännu inte är garanterad en hall.

Svenne Olsson:

– Egentligen är det inte så lätt, nej. Det har varit lite av spelarnas marknad och många spelare vill gärna skriva ett år. Men nu har vi haft ambitionen att vilja skriva tvåårskontrakt för att få lugn och ro i truppen. Och så har vi en förhoppning om att de här spelarna under år två på sina kontrakt ska kunna få spela bandy inomhus.

– Man unnar verkligen dem att få avsluta sina karriärer innanför väggar och tak. Det skulle dessutom förlänga deras karriärer.

För lagkaptenen Magnus Fryklund fanns aldrig någon tvekan att fortsätta i Brobergströjan.

– Nej, det känns tryggt att flera redan skrivit på för två år. Nu hoppas vi att det blir en hall också, då är det fulländat.

Den 30-årige försvararen har familjen i Söderhamn och har spelat hela sitt bandyliv i Broberg. Han beskriver i samma ordalag som tränaren Svenne Olsson hur både klubbkänslan och stommen i truppen växt sig starkare med åren.

– Jag vet ju i och för sig inget annat (skratt).

– Nej, men det är speciellt. Man vill klubbens bästa på alla sätt och ger lite extra och det känns tryggt att flera spelare redan valt att stanna så vi kan fortsätta på det vi har, säger kaptenen.

Broberg har nu kortat ned listan med utgående kontrakten radikalt. De spelare som sitter på utgående kontrakt är nu Martin Söderberg, Ilari Moisala, Rolf Larsson, Sebastian Lönn och Henrik Rehnvall.

– Vi har några spelare att jobba på, och så kan det bli någon in eller någon ut, det får man räkna med. Men alla förhandlingar så här långt har hållits i positiv anda och flera spelare har också sänkt sin ersättning för att ställa upp för klubben, säger Svenne Olsson.

Läs mer: Så säger 43-årige Stefan Larsson om det nya tvåårskontraktet.

Mer läsning