Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra ordinarie borta – då föll Västerås: "Alltid surt att torska mot SAIK"

/

Det blev 12 raka segrar.
Men med fyra ordinarie spelare borta tog det stopp hemma mot Sandviken.
– Det är alltid surt att torska mot SAIK som vi haft några duster med, säger vikarierande backen Jacob Bucht.

Annons

Västerås visste redan innan att man skulle få klara sig utan halven Oscar Gröhn, hjärnskakade backen Patrik Sjöström och en sjuk Aksel Ekblom.

Men när Stefan Edberg också fick kasta in handduken på grund av magsjuka så blev ett dåligt läge krisartat för mästarlaget.

Den nykomponerade backlinjen blev liberon Anders Bruun tillsammans med mittfältarna Magnus Joneby och Jacob Bucht.

– Det var annorlunda för mig i alla fall. Jag gjorde ju tio minuter mot Gripen för nån månad sedan. Men annars är det helt nytt på elitnivå. Jag fick veta först i förmiddags att Edberg var magsjuk, säger Bucht, som tillsammans med sina backkollegor behövde en startsträcka för att komma in i den nya rollen.

TV: Snabbanalys från Bandypuls Leo Hägglund

Och under den tiden han Sandviken med att göra tre väl enkla mål.

– Men jag och Magnus (Joneby) var ju med och körde offensivt, så man får se det positiva i det. Det är ju bra om backarna kan fylla på lite, säger Jacob Bucht.

För honom kom det stora läget i andra halvlek när Sandviken ledde med 4–3. Bucht satte fart från egen planhalva och vickade sig elegant fram till friläge mot Sandvikens målvakt Martin Falk.

– Det var surt att missa, det var ett drömläge och ett viktigt läge i matchen. Han gjorde en riktigt bra räddning och är ju en av deras bästa spelare, säger Jacob Bucht.

LÄS MER: VSK:s makalösa vändning i Sandviken

Västerås kom tillbaka från 0–3 efter bara en kvarts spel, och när Janne Rintala kvitterade till 3–3 en bit in på den andra halvleken såg det ljust ut för Västerås. Men Daniel Mossberg släckte det med sitt 5–3-mål och efter det höll Sandviken undan till seger med 6–5. Västerås sista reducering inslaget av Max Mårtensson på matchens sista avslut.

– Vi gör en hygglig insats i dag och något mål inne som är tveksamt bortdömt. Det är en frejdlig match där vi står upp bra, och det var kamp. Nu är det bara att tugga vidare, vi har en go känsla i laget och att vi tagit 12 raka skämtar man inte bort, säger Jacob Bucht.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

LÄS MER: Här är matcherna Bandypuls sänder fram till slutspelet

Mer läsning