Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gälman glänste när SAIK slog Broberg: "Jäkligt skönt att det börjar klaffa"

Det har varit en besvärlig och skadedrabbad försäsong med operation och lång frånvarotid.
Men nu är Niklas Gälman tillbaka och fyller en riktigt viktig funktion i SAIK-laget. Mot Broberg glänste han med fyra målgivande passningar.
– Jäkligt skönt att det börjar klaffa ordentligt, sa ytterhalven efter 9–5-segern borta mot Broberg.

Annons

Att Erik Pettersson gjorde mål för 12:e matchen i rad och totalt smackade in fyra snabba i början av matchen kan man bara buga och bocka för och att lagkaptenen Christoffer Edlund slutade på fem är också grymt. Alla nio mål från SAIK:s superduo – fenomenalt.

Men någon måste ju lägga fram mackorna också. Daniel Mossberg är den som vanligtvis briljerar där.

Men mot Broberg var det Niklas Gälman som var assistkungen.

– Jo, men du vet att killarna där framme är hungriga. I dag gjorde dom några fantastiska mål och det var kanske min tur att få mata fram lite bollar. Jag bryr mig inte så mycket om det egentligen. Det var bara skönt att vi kunde vinna och studsa tillbaka efter att vi tappade mot Västerås senast, sa Gälman.

Någon slags personligt rekord i en och samma match är det i alla fall.

– Jo, det kan det nog vara på den här nivån. Jag kommer i alla fall inte ihåg att jag gjort det tidigare, sa Niklas som kom till SAIK från Kalix i en uppmärksammad övergång för några år sedan.

Efter det har det varit skadeproblem och han missade hela försäsongen.

– Visst är det skönt att det är borta nu och jag känner mig fräsch. Under de tre-fyra senaste veckorna har det bara blivit bättre och bättre.

Mot Broberg på fredagskvällen var det ett spelsuget SAIK som satte upp högsta fart från början. Det smällde till i hemmaburen både från höger och vänster och efter en glödhet förstakvart stod det 5–1.

– Vi gjorde det otroligt bra då och hela första halvlek är perfekt genomförd, sa Gälman.

Den andra kanske inte blev lika rolig. Broberg kunde vända på matchbilden och 7–2-underläge hade plötsligt krymt till 7–5 och SAIK fick ta en timeout för att få lite ordning på grejorna. Det gungade lite orligt där.

– Det är klart att helt lugnt var det väl inte och dom hade två-tre hörnor i det läge och det är ju inte så tryggt. Men det kändes ändå efter det att vi skulle fixa det här.

Det gjorde SAIK. Laget tog sig samman, lyssande på tränaren Anders Jakobsson som samlade ihop styrkorna och gjorde en bra slutkvart.

– Då kom vi tillbaka igen och det var starkt gjort.

8–5 från Christoffer Edlund sju minuter före slutet var förlösande och sedan kom nian av bara farten.

SAIK-tränaren Anders Jakobsson var nöjd med mycket.

– Vi gör nio mål borta mot ett svårspelat Broberg varav sju i den första halvleken. Jo, det finns absolut bra saker att ta med. Det svajade lite i andra men killarna fixade till det. Det här var en skön seger.

Mer läsning