Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gälman tillbaka mot Gripen: "Det kryper i benen"

/
  • Niklas Gälman gör comeback mot Gripen efter sju veckors skadefrånvaro.

Seriepremiären är avklarad, hemmapremiären likaså – men en premiär återstår.
Mot Gripen är ytterhalven Niklas Gälman tillbaka i SAIK.
– Det kryper i benen på mig, säger han inför comebacken.

Annons

Det har gått sju veckor sedan han skadade knät illa i en kollision med lagkompisen Jocke Bergman under en träningsmatch mot Jenisej.

Det blev operation för att få rätsida på en fraktur i brosket, och efter det tre veckor på kryckor utan att få belasta benet över huvud taget.

– Man tappar muskler fortare än man tror, och jag har en bra bit kvar innan jag är ikapp rent fysiskt. Enda sättet att nå dit är att spela matcher så jag hoppas det blir en hel del speltid mot Gripen, säger Niklas Gälman, som missade även fjolårets försäsong på grund av övergångsstrulet från Kalix.

Försäsong verkar inte vara din grej, eller hur?

– Nej, jag är som gubbarna som bara snörar på sig skridskor och går in och spelar seriematcher direkt. Fast egentligen är det ju tvärtom. Försäsong är min grej, jag älskar att träna.

Och det är ingen tvekan om att Niklas Gälman längtat tillbaka. Han åkte med ner till Vänersborg bara för att få insupa premiäratmosfären och har stått och stampat vid sargkanten i väntan på klartecken att få träna.

Han är en av få SAIK-spelare som faktiskt mött elitseriens nykomling Gripen tidigare, ett lag som senast fanns i elitserien 2009 och som aldrig gästat Göransson Arena.

– Jag mötte dom i ett kval med Kalix och det gick väl sådär, vi vann inte i alla fall, så jag har revansch att utkräva.

Matchen mot Gripen är SAIK:s andra av tre hemmamatcher den här veckan. Det späckade hemmaschemat beror på att arenan är upptagen nästa vecka på grund av Region Gävleborgs personalfester. SAIK:s herrlag kommer då pendla till Uppsala och träna i Relitahallen.

Mer läsning