Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gälmans skada bekymmer för SAIK: "Det kan bli kännbart"

/

Niklas Gälman missar Svenska cupen, och får besked på måndag hur allvarlig knäskadan är.
Och för SAIK ställer det till problem.
– Blir han borta länge blir det kännbart, säger SAIK-tränaren Anders Jakobsson.

Annons

En ny magnetröntgen är inplanerad till på måndag och efter det vet man med säkerhet hur pass allvarlig den knäskada han ådrog sig i en kollision med lagkamraten Joakim Bergman i matchen mot Jenisej är. Just nu hoppar han på kryckor och den värsta svullnaden runt knät måste lägga sig.

Därmed åker SAIK till Lidköping utan båda sina ordinarie ytterhalvor från i fjol, i och med att Erik Säfström nu finns i ryska Neftjannik.

Ted Haraldsson har tagit klivet ner till sin tidigare position och Daniel Bäck får rycka in och vikariera på vänsterkanten.

– Det har han gjort många gånger och klarar det galant, säger Anders Jakobsson, som ändå känner en viss oro inför det kommande beskedet för Gälmans del.

– Först och främst är det jättesynd om Niklas, det är alltid jobbigt med skador. Vi har unga killar som gjort det bra, men vi får slita lite hårdare på våra ordinarie spelare och det är inte bra i längden.

I Erik Säfströms frånvaro var just Niklas Gälman en av de spelare som skulle fylla tomrummet i lagets speluppbyggnad. Nu får SAIK tänka om igen när Svenska cupen inleds på fredag, för SAIK:s del med matcher mot Hammarby och Vetlanda.

– Vi har ganska klart för oss vad vi vill uppnå, och det är att få bättre ordning på defensiven. Offensivt har det sett jättebra ut, men i försvarsspelet har vi inte tyckt att det fungerat så här långt, säger Anders Jakobsson, som gärna ser att laget går långt och får spela både semifinal och helst final för att få fler tuffa matcher i benen.

Juniorerna som följer med söderut blir Hannes Edlund, Jesper Jansson och Albin Airesniemi, där framför allt Hannes Edlund kan räkna med en hel del speltid som ordinarie avbytare.

SAIK har en stark historik i Svenska cupen och har vunnit vid fem tillfällen, senast 2012.

Mer läsning