Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grahn gjorde två mål – men brände också en straff: "Vi störde dom i alla fall"

/

Gripens anfallare Johan Grahn gjorde två mål på Broberg – men missade sin andra straff i slutet av den första halvleken.
– Klart att vi hade haft ett bättre utgångsläge om jag satt den, men vi gjorde det jättebra i andra halvlek. Vi störde dom, och de fick jobba för det, säger han.

Annons

Helt klart i teorin är det inte. Men Gripen kommer att få spela kval om att hänga kvar i elitserien när 26 omgångar är spelade.

I matcherna som är kvar får Trollhättelaget träna på det man ska göra och förbereda sig så gott det går för sitt "slutspel".

– Det ska väl mycket till nu om det inte blir kval, säger anfallaren Johan Grahn med ett leende.

– Vi var inställda på en tuff säsong, till skillnad från ifjol när vi åkte runt och vann hela tiden, säger han.

Gör ni något annorlunda nu jämfört med när det så att säga levde för er?

– Nej, vi får göra det bästa av situationen. Vår målsättning är att spela i elitserien nästa år också. Men det är svårt att säga mer, vi vet ju inte än vilka vi ska möta och så (i kvalet). Det gäller att maxprestera under de där tio dagarna, och att vara förberedda när det är dags, säger Johan Grahn.

Jumbon Gripen, som tagit tre poäng hittills i elitserien, gjorde sannerligen inte bort sig på Hällåsen mot ett slutspelsjagande Broberg. Efter en tidig 2–0-ledning, med dryga kvarten spelad, för Broberg så hängde Johan Grahn in en straff i krysset för 2–1. Broberg gjorde ett nytt ryck och skaffade sig 4–1 innan Grahn fick chansen från straffpunkten igen.

Men 4–2 och kontakt fick Gripen inte med sig till paus – Grahn sköt mot samma kryss igen, men missade.

– Jag tappar ut den, så den går förbi, säger han.

Hade det gjort någon skillnad om du satt den?

– Ja, det är klart, vi hade haft ett bättre utgångsläge då i alla fall.

Men Gripen gav verkligen inte upp. I den 62:a minuten satte Johan Grahn ändå sitt andra mål för dagen, på lyft från Viktor Nordmark. Gripen hade sedan ett 4–3-mål inne efter en hörna – men som blåstes bort av domaren Keijo Hyvärinen, som menade att Gripens skyttelinje tjuvade när hörnan slogs.

Hörnmål och 4–3 blev det ändå, när Andreas Eriksson föste upp bollen i första krysset med 20 kvar att spela.

– Vi är betydligt aggressivare över hela planen, vi blir mer desperata. Vi ger dem inte samma tid att sätta upp bollarna i mitten som i första, säger Johan Grahn – möjligen besviken över att sätta sig poänglös på en buss på långa vägar hem till Trollhättan, men ändå nöjd över prestationen, framför allt i den andra halvleken.

– Vi gjorde det jättebra i andra och störde Broberg i alla fall. De fick jobba för det, säger han.

Gripen drog på sig fyra tiominutersutvisningar sista tio, och då kunde en obevakad Fritiof Hagberg avgöra för Broberg med sitt 5–3-mål.

Mer läsning