Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripen arrangerar B-VM nästa år: "Kommer sätta Trollhättan på kartan"

Bandy-VM spelas i Sverige nästa år och Sandviken står som värdstad. Nu är det också klart att Gripen Trollhättan arrangerar B-VM i slutet av januari.

Annons

25-28 januari spelas B-VM i Trollhättan. Det meddelade Svenska bandyförbundet på tisdagseftermiddagen.

– Det kommer bli många matcher med bandy från tidig morgon till sen kväll. Det kommer sätta Trollhättans stad på kartan som bandystad, säger Gripens ordförande Stellan Edström, som också blir VM-general för arrangemanget, i ett pressutskick.

Tio länder deltar i B-VM: Mongoliet, Japan, Ungern, Tjeckien, Kina, Estland, Lettland, Ukraina, Holland och Somalia. Enligt Svenska bandyförbundet kan även Kanada tillkomma. Nationerna kommer att seedas i två grupper.

Ett av skälen till att Gripen Trollhättan vill arrangera B-VM är för att klubben vill "bli en tydlig och respekterad del av bandy-Sverige" enligt Stellan Edström.

– Ett sätt är att ställa upp och arrangera internationella turneringar. Erfarenhetsmässigt vet vi också att det här svetsar samman föreningen samt ger Trollhättans bandypublik en bra och intressant bandyupplevelse, säger han i pressutskicket.

Till TTELA säger Stellan Edström att arrangemanget av B-VM är det största klubben varit inblandad i.

Mer läsning