Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripen under press – måste ta poäng i sista kvalomgången: "Mycket som står på spel"

/
  • Gripen Trollhättan spelar en direkt avgörande kvalmatch mot Tellus på lördagen.

Johan Grahn stod för flest mål hos nykomlingen Gripen under sin första riktiga elitseriesäsong.
På lördagen åker forwarden ut hemma i Slättbergshallen för att försöka skjuta Trollhättelaget kvar i högsta serien.
– Det är spännande, det är så här kval går till, säger 29-åringen.

Annons

De flesta trodde kanske att Tony Eklind skulle vinna Gripens interna skytteliga när laget klev upp i elitserien efter den förra säsongen. Han stod för 73 mål i allsvenskan 2014/2015.

Men nej – det var anfallaren Johan Grahn som gjorde flest i elitserien med sina 20 fullträffar, varav tre på hörna och tre straffmål. Det är ett mer än Tony Eklind.

– Det har varit okej ändå, det är första gången i år som jag är med en säsong i elitserien fullt ut. Jag var väl med lite som junior i Vänersborg också, men det är tio år sedan, säger Johan Grahn, fostrad i IFK Vänersborg.

Gripen tog bara tre poäng på 26 elitseriematcher och slutade sist. I kvalet fick man dock en smakstart. Tellus klarades av med 11–4 i premiären följt av 7–1 mot Nässjö.

Men det var sedan som det strulade till sig lite för Gripen, som föll i dubbelmötet med elitseriekollegan Kalix. I den femte omgången bröt man tillbaka och slog Nässjö med 6–5, men samtidigt slog Tellus redan klara Kalix.

– Det är svårt att lägga någon värdering i det, det är inte lätt när ett lag har allt att spela för och det andra ingenting. Vi hade varit tvungna att vinna här i sista matchen ändå, säger Johan Grahn, som är spets i Gripens spelsystem. Tillsammans med Tony Eklind leder han nu skytteligan i kvalgrupp A med nio gjorda mål.

Gripen och Tellus står på sex poäng inför lördagens avgörande. Gripen har dock bättre målskillnad, vilket gör att ett kryss skulle räcka för att säkra elitseriekontraktet.

– Man kan inte spela på kryss i bandy, vi går för seger. Det är inget att fundera på, säger Johan Grahn.

– Det är alltid skönt att veta att man har slagit dom. De flesta av oss hade aldrig sett dom innan vi möttes här i kvalet, så det var en ny erfarenhet. Det kommer bli en tuff match där mycket står på spel med en rolig inramning. Båda lagen har väl allt att vinna, säger han.

Hur är pressen på stan för er Gripenspelare?

– Jag bor ju i Göteborg, så jag är rätt avkopplad och befriad från den, säger Johan Grahn.

Mer läsning