Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripen värvar finske landslagsmannen: "Det är därför jag vill spela där"

Det blev ingen förlängning med Broberg efter hans första år i elitserien. Nu är finske landslagsmannen Eetu Peuhkuri klar för Gripen Trollhättan. – Jag har mer kapacitet, säger han.

Annons

Säsongen 2015/16 var den första i elitserien för Eetu Peuhkuri, då han representerade Broberg. Men efter säsongen stod det klart att det inte skulle bli en fortsättning med Söderhamnsklubben.

Nu är den 25-årige mittfältaren, som i vintras tog VM-silver med Finland, i stället klar för Gripen Trollhättan.

En klubb som han fick ett gott intryck av redan från det första besöket.

– Spelet var lite upp och ned i Broberg. Men det gick bättre efter jul och jättebra i VM. Jag har lärt mig mycket. Det är jämnare och högre nivå i Sverige. Det är därför jag vill spela där. Nu vill jag göra en stabil säsong och jag har mer kapacitet, säger Eetu Peuhkuri till klubbens hemsida .

Eetu Peuhkuri i Brobergs tröja den gångna säsongen.

Gripens tränare Ari Holopainen hoppas att klubbens senaste värvning ska bli en krydda i lagets offensiv.

– Först och främst får vi in fart och teknik med Eetu. Han är en krigare. Han är inte skolad i svensk bandy så det kommer bli en injektion i laget, säger Holopainen.

Gripentränaren anser att Peuhkuri under fjolårssäsongen klarade den stora omställningen från den finska ligan till elitserien på ett bra sätt.

– Det är stor skillnad. Det är som skillnaden mellan allsvenskan och elitserien. Det handlar också om att komma in i språket och kulturen. Men Eetu börjar inte från noll och det kommer vara mycket lättare för honom i år, säger Holopainen till Gripens hemsida.

Mer läsning