Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripen värvar från Kungälv – mitt i säsongen: "Inte kommit överens förrän i dag"

Elitseriejumbon Gripen värvar Anssi Hänninen från Kungälv – en spelare som inte fått något förtroende i elitserien den här säsongen.
– Vi har hållit på med förhandlingen ett tag, men inte kommit överens förrän i dag. Vi tar över hans tvåårskontrakt, säger Gripen Trollhättans klubbchef Thomas Reinholdsson.

Annons

Klockan 18.00 i kväll håller Gripen Trollhättan presskonferens med anledning av att klubben ska presentera ett finländskt nyförvärv. Bandypuls kan redan nu avslöja att det handlar om 28-årige Anssi Hänninen – vars kontrakt Gripen tar över från Kungälv.

– Han hade ett tvåårskontrakt, och vi tar över det kan man säga, säger Gripen Trollhättans klubbchef Thomas Reinholdsson.

Anssi Hänninen, försvarare eller mittfältare, fick rikligt med speltid under sin första elitseriesäsong i Kungälv. Den här säsongen var han med en del på försäsongen, men har sedan ratats i seriematcherna och i stället matchats i division 1-laget Kareby.

– Vi har hållit på med förhandlingen (med Kungälv) ett tag, men inte kommit överens förrän i dag, säger Thomas Reinholdsson.

Anssi Hänninen kommer från Finland till Trollhättan i dag, och väntas göra sin första träning med Gripen i morgon. Han är registrerad för Gripen på onsdag, men Thomas Reinholdsson tror inte att han är med och spelar mot Villa Lidköping redan då.

– Det är inte troligt, då ska det nog ske några drastiska saker. Men jag ska låta det vara osagt, det är inte jag som är tränare och tar ut laget, säger han.

Gripen spelar derby på fredag hemma mot Vänersborg.

Vad får ni i Anssi Hänninen?

– Vi får en finsk landslagsman, inte i år men förra året. Han kan spela både som försvarare och mittfältare, har en väldigt bra arbetskapacitet, en bra skridskoåkning och har även utvecklat sin offensiva förmåga från förra säsongen när han spelade så gott som samtliga matcher för Kungälv.

I mars går Anssi Hänninens kontrakt ut, men Thomas Reinholdsson ser redan en förlängning framför sig.

– Han är en förstärkning som vi ser det, och framför allt en strategisk värvning för kommande år i vår strategi i att bli ett etablerat elitlag.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning