Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripens målskytt om beslutet att avsluta elitsatsningen: "Känner att jag inte är så sugen just nu"

I april tackade han nej till en fortsättning med Gripen Trollhättan och valde därmed att avsluta sin elitsatsning. Trots att klubbar från både allsvenskan och division 1 nu drar i honom är det osäkert om Tony Eklind över huvud taget kommer att spela bandy kommande säsong.
– Jag har sagt till mig själv att jag verkligen ska fundera om jag vill lägga ner tiden över huvud taget. Jag vill känna för att spela, just nu gör jag inte det, säger 29-åringen.

Annons

Läs också: Inget elitseriespel för Gripens målskytt: "Respekterar hans beslut"

Med sina tre mål i den avgörande kvalmatchen mot Tellus spelade Tony Eklind en avgörande roll när Gripen säkrade nytt kontrakt tll elitserien. Under sina 23 grundseriematcher gjorde han lika många poäng, varav 19 mål, men Eklind är ändå hård mot sig själv när han ser tillbaka på sin egen säsong.

– Jag är inte nöjd med min insats. Jag tycker inte att jag kom upp till någon bra nivå. Jag kanske växlade upp lite under kvalet, men jag hade önskat att jag hade kunnat prestera bättre, säger Eklind.

Avgörandet i kvalet blev därför det sista som Tony Eklind gjorde som spelare på elitnivå.

– Säsongen var rätt jobbig med många förluster, så beslutet växte fram under säsongen. Jag har tagit ett beslut att jag inte kommer spela elitbandy. Det är därför jag har tackat nej till Gripen och andra klubbar som var intresserade.

Om Eklind kommer att fortsätta sin karriär är fortfarande oklart då både glädje och tid saknas för 29-åringen.

– Vad det blir nu, det vet jag inte men jag för diskussioner med klubbar i både allsvenskan och division 1.

– Jag står och brottas med hur mycket tid jag vill lägga ner på bandyn. Jag känner att jag inte är så sugen just nu och jag känner att jag vill vara sugen på att köra på om jag ska hoppa på något seriöst.

Läs också: Tony Eklind – poängmaskinen

Gripens Tony Eklind, här tillsammans med Edsbyns Oscar Wikblad, vet fortfarande inte om han fortsätter sin karriär på lägre nivå än elitserien.

Samtidigt som Eklind berättar att han kommit fram till beslutet under säsongen menar han att det inte är den första säsongen han haft liknande tankar.

– Det är en längre tid jag har funderat på att trappa ner eller lägga av. Tidigare när jag var i Gais ville jag trappa ner en serie när jag gick till Gripen. När det gick så bra när vi gick upp ville jag testa på elitserien igen, säger Eklind.

Den privata situationen med familj och jobb spelar stor roll i beslutet och Eklind menar att han stött på både förstående och förvånade reaktioner efter beslutet.

– Vissa tycker att det är ett klokt beslut och vissa tycker att det är tråkigt, men de kanske inte vet all tid man lägger ner med pendling och allt inräknat. Jag har pendlat till Trollhättan från Göteborg, där jag bor och jobbar.

För tillfället tränar Eklind på egen hand samtidigt som han låter ett nytt beslut om det blir fortsatt spel i allsvenskan eller division 1 mogna fram.

– Jag har inte bråttom med att ta något beslut. De klubbar jag pratar med har sagt att jag får ta den tid jag vill.

– Jag har sagt till mig själv att jag verkligen ska fundera om jag vill lägga ner tiden över huvud taget. Jag vill känna för att spela. Just nu gör jag inte det.

Läs också: LISTA: Här är vårens tio bästa värvningar i elitserien – "Kan vinna matcher på egen hand

Mer läsning