Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripens tuffa läge – en kontrakterad spelare och ingen tränare: "Vi har inte varit supernöjda"

/
  • Gripen Trollhättan har i nuläget endast en kontrakterad spelare.

Endast en av spelarna står under kontrakt, samtidigt som klubben saknar tränare.
Gripen Trollhättan har en hel del att säkra upp inför det andra året i elitserien.
– Det är olyckligt kan man tycka, men det känns ändå förhoppningsfullt, säger klubbchefen Thomas Reinholdsson.

Annons

Det har bara gått några dagar sedan Gripen Trollhättan säkrade elitseriekontraktet genom att i den sista kvalomgången besegra Tellus med 5–2 .

Nu börjar jobbet med att rusta laget för nästa säsong. Och det är ett gediget arbete som väntar. Samtliga spelare förutom Adam Blomster står utan kontrakt.

– Det är både och. Vi har haft en bra relation med alla spelare redan innan kvalet. Just nu pågår en intensiv period, med att träffa både befintliga spelare och nya spelare som vi vill knyta till oss. Det är ett tufft och hårt jobb, säger Thomas Reinholdsson.

Anledningen till att så gott som samtliga spelarkontrakt löper ut är att många spelare skrev nya kontrakt säsongen innan laget tog klivet upp till elitserien.

– Det var ganska många av spelarna som hade två år redan innan, så att det alltså löper ut i år. Sen var det ett antal spelare som vi valde att teckna ett år med eftersom det var första året i elitserien. Det är olyckligt kan man tycka, men det känns ändå förhoppningsfullt.

Läs mer: Magnus Nordin om att kliva av som tränare: "Varit en tuff situation"

Klubbchefen vill inte kommentera vilka namn som är särskilt prioriterade att göra klart med. Och samtidigt som jobbet pågår med att säkra upp den befintliga truppen så blickar Gripen mot att hämta in nya spelare utifrån.

I år slutade man sist i elitserien, med 24 förluster på 26 matcher. Nästa år vill Thomas Reinholdsson att man tar ett stort steg framåt.

– Absolut. Målsättningen kommer att vara att undvika kvalplats, att hamna femma från botten kan man väl säga. Och då krävs det ett antal fler poäng än i år och det är vår målsättning att lagbygget ska förstärkas. Många spelare har lärt sig väldigt mycket av det här året, så vi vill förädla truppen som vi har samtidigt som vi stärker upp med ytterligare några spelare.

Även tränarkontrakten går ut och nyligen berättade Magnus Nordin att han inte fortsätter som tränare för Gripen.

– Vi har inte varit helt supernöjda med tränarkonstellationen. Magnus är jätteduktig, men jag tycker att vi saknar vissa bitar som vi ska täcka upp, säger Reinholdsson om tränarläget utan att vilja gå in på närmare detaljer om vilka bitar det handlar om.

Jobbet med att hitta ny tränare pågår för fullt.

– Vi har utsett en grupp från styrelsen som jobbar med tränarfrågan. Tränarkontrakten går ju också ut, så vi ser över en tränarkonstellation inför nästa år.

Läs mer: Efter granskningen – Gripen beviljas elitlicens

Mer läsning