Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripentränaren om vad som väntar i kvalet: "Nu är det skarpt läge"

/

Hela elitserien har varit en transportsträcka inför kvalspelet.
Nu är Gripen äntligen där.
– Nu är det skarpt läge, och det kittlar, säger tränaren Magnus Nordin.

Annons

Under kategorin hedersamma förluster ryms många av säsongens matcher för Gripen, och även den senaste mot Edsbyn. Den skiljde sig dock på så sätt att den var ett tydligt steg i rätt riktning inför kvalet.

– Så mycket klara målchanser som vi skapade idag var väldigt länge sedan vi gjorde. Och nio hörnor mot Edsbyn… ska vi vinna en sån mtach så måste vi åtminstone sätta två, resonerar Nordin som med andra ord har några detaljer att slipa på till det kommande gruppspelet.

Där står det klart redan nu att man ställs mot Kalix. Lagen möttes så sent som i söndags, då norrbottningarna vann med 5-1 på hemmaplan.

– Så länge det var spelbart väder där så var vi klart bättre än Kalix. Vi har fortfarande inte släppt in ett enda spelmål mot dem, bara fasta, och sånt flyt kan de inte ha mer.

De två allsvenska lag som väntar är inte klara ännu, men Gripen har ändå börjat scouta eventuella motståndare, såsom Ljusdal, Nässjö och Boltic.

– Ja, dem har vi koll på, säger Magnus Nordin kortfattat.

Trots tolv raka förluster i elitserien väljer han också att ha en positiv syn på de sex matcher som ska avverkas.

– Nu är det en ny serie som vi går in i. Allt vi gjort – det positiva, törnarna, erfarenheterna – har vi nytta av i kvalet.

Dessutom kan Gripen dra lärdom av de misstag som andra elitserielag begick ifjol när Trollhätteklubben tog steget upp i högstadivisionen.

– Det gäller att inte gå i samma fälla som lagen gjorde mot oss då, när de spelade naivt och tappade boll. Vi ska spela enkelt och nöja oss med det, säger Nordin.

Mer läsning