Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: "Få lag kan matcha den duon när de är på max"

/

Efter en småseg start med hyggliga viloperioder mellan matcherna befinner vi oss nu mitt inne i en varannan dags elitserie där matcherna avlöser varandra i strid ström.
Med åtta eller sju spelade matcher på samtliga lag så känns det som om vissa delar av tabellen börjar att sätta sig.

Annons

En lite negativ överraskning för mig så här långt är väl Kalix som parkerar på kvalplats, däremot helt väntat att Gripen, Sirius och Tillberga finns där. Efter skrällen mot Sandviken har inte Västeråslaget imponerat särdeles på mig och de kommer få det tufft att leva upp till allt snack som varit runt dem.

En positiv överraskning är Vetlanda som efter en svårbedömd försäsong har fem raka segrar hemma (samma som Edsbyn) och ser riktigt vassa ut med Jocke Andersson som en härlig avslutare , uppbackad av ett lag som faktiskt kan bli rätt farligt i vinter.

Däremot kan jag inte säga att Edsbyn, som av nån knepig anledning var nederlagstippat av spelare och ledare innan elitserien, har överraskat på mig. Eftersom jag har följt laget i så många år är det snarare överraskande att man inte håller dem högre.

Hittills har de i alla fall bevisat att klassen finns där, år efter år. Och extra kul att Oscar Jonsson hittat ett ställe på högre höjd att avsluta karriären på.

Av övriga hälsingelag så måste jag lyfta upp Broberg till att börja med. I de matcher jag har sett på plats har laget gjort sitt bästa för att tvätta bort stämpeln som ett lag som lever på bara fart och omställningar – nu ser man ett tryggare grundspel som ger en annan ro i spelet.

När man kan kombinera det till fullo med den fart som ändå finns i laget så sitter slutspelsbiljetten där i handen.

TV: Se målen från mötet mellan Broberg och Västerås

Bollnäs har snubblat igång så smått också, efter en minst sagt blek inledning. När de får allt att stämma, vilket kommer att hända, så blir laget svårstoppat. Det finns så mycket kvalitet i spetsspelarna Hellmyrs och Berlin att få lag kan matcha den duon när de är på max.

Några frågetecken har också rätats ut. Som det vi hade hängande över Villa Lidköping. Det råder ingen tvekan om att det kan vara deras tur den här säsongen – särskilt som både Västerås och Sandviken visat sig vara mänskliga maskiner efter deras plumpar mot Kungälv och Tillberga.

Att de inte bara öser på mot en given SM-final känns befriande och gör allt så mycket mer intressant. För är det något vi sett så är det att guldkandidater finns det fler av.

Vänersborg då? Ja, det fanns en fin bild på Twitter för några dagar sedan med en tvåstegsplan till vinst. Leta upp den så förstår ni vad jag menar...

NOTERA

1. När elitserien väl har börjat växa in i kostymen – då slänger vi dit en halv vecka i Finland för landslaget. Suck och stön vad segt med bandylandskamper som stör...

2. Kan inte låta bli att hissa Jonas Edling som ser ut precis som han gjorde förr, då Edsbyanfallaren öste in mål varje säsong. Då 33-åringen varit frisk och hel från start den här hösten är han fortfarande landslagsmässig anser jag. Liksom Jocke Svensk.

3. En favorit i repris från förra veckan. Jag vet att sajtens grundare Martin Henriksson sliter som ett djur med Elitrapport, men det kan inte hjälpas. Vår älskade statistikbibel var borta några veckor och stackars bandyreportrar var hänvisade till gamla tiders bläddrande i matchrapporter för att få ordning på siffrorna. Men nu funkar det bra!

Mer läsning