Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund om Muhréns comeback i Villa: "Kan tillföra ryggrad och vinnarmentalitet"

/

Det finns något charmigt i att se gamla profiler göra comeback. Samtidigt som jag alltid oroas över att man ska få se en smärtsamt tunn avbild av deras forna storhet.

Annons

För det är inte bara att glida in på en is och leverera när man varit borta ett tag.

Magnus "Kuben" Olsson har gjort det bra den här säsongen och faktiskt petat in sju poäng på sina matcher, och passerat den där magiska 700-gränsen.

Men om sanningen ska fram så har han ju inte riktigt fått en chans att göra sig rättvisa eftersom en "Kuben" i gammalt gott slag spelade nära inpå nonstop och hade boll mest hela tiden.

Riktigt den rollen fick han inte i sin comeback efter 685-matchers service. Men jag tror att han stortrivts ändå.

LÄS MER: Profilen hyllas i veckans lag på Bandypuls

Nu är det dags för nästa profil att göra entré i elitserien. Kanske i alla fall...

På måndagen blev Magnus Muhrén registrerad som spelare i Villa Lidköping där han är tänkt att vara en backup då Tim Persson är skadad. För liksom många andra elitserieklubbar vimlar det inte av seniorer på Villabänken.

Men var det slutar är svårt att säga. Jag själv är tämligen övertygad om att Muhrén tränat på rätt flitigt med Villa, och känt att den 41-åriga kroppen svarat bra.

LÄS MER: "Tror jag skulle klara mig hyfsat"

Så vi kommer att få se honom spela den här säsongen, i sådana fall hans första framträdanden sedan SM-finalen 2014 då han tog guld med Sandviken.

Det är en tung meritlista Magnus Muhrén tar med sig in i Villa Lidköping: fem SM-guld, fyra SM-silver, tre VM-guld och titeln som Årets man fyra gånger. Dessutom har han gjort tredje flest antal mål i den högsta serien: 731 stycken.

Frågan är ju hur mycket de betyder i dag, nästan två år efter hans senaste match?

På isen vet alla som sett honom spela vad han kan göra och kommer Magnus Muhrén upp i 85 procent av sin normala kapacitet så tillför han massor i vilket lag han än skulle ha spelat med.

LÄS MER: Så är läget i elitserien just nu!

Kanske kan hans vinnarmentalitet, inte omsatt bara i hans roll som tränare, göra att Villa Lidköping får in den där sista ingrediensen som kan leda till klubbens första SM-titel.

För som vi berättat så många gånger tidigare har ju Villa Lidköping allt som krävs. Stjärnor, publik, ekonomi och Sveriges bästa bandyhall.

Det enda som har saknats är ryggrad och vinnarmentalitet när det väl börjat brinna till.

Kan ett inhopp från en slocknad storstjärna få de bitarna på plats – då får Västerås SK passa sig i mars.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning