Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håglöst SAIK nära bli nollat: "Det här får inte upprepas"

/

Ett sent tröstmål räddade lite av hedern. Men det ändrar inte det faktum att SAIK gjorde sin blekaste insats på flera år.
1–6 på Sävstaås var till och med i underkant.
– Det här är inte okej, och det får inte upprepas, säger lagkaptenen Christoffer Edlund dämpat.

Annons

Senast SAIK blev nollat var för nästan tio år sedan, i slutspelet 2006, då Edsbyn vann med 9–0 i en tredje och sista semifinal. Då var det ett uppgivet och håglöst SAIK-lag som tidigt såg slaget förlorat.

Nu klev man in på Sävstås med något som liknade den inställningen, och hade det inte varit för Ted Haraldssons reduceringsmål i 90:e minuten hade nollan upprepats.

Erik Pettersson gick mållös för första gången den här säsongen, Patrik Nilsson hade SAIK:s första avslut på mål i 37:e minuten och Christoffer Edlund fick sjunka långt ner på egen planhalva för att få känna på bollen.

Bollnäs, med Daniel Berlin uppstigen från sin halsfluss, var flera klasser bättre och Berlin själv i en klass för sig med två mål och tre assists. Bollnäs chockstartade med 2–0 redan efter sex minuter och sedan var det en enkelspårig väg mot slutsignalen.

– Bollnäs var mycket större än oss och det känns naturligtvis inte alls bra. Vi får fundera till lite, och ta revansch på tisdag. Vi måste rannsaka oss själva, säger en väldigt bister Christoffer Edlund.

Varför så håglöst?

– Jag vet inte, fredag kväll på Sävstaås, det brukar räcka så. Men det var svårspelat i dag också, och det blev en helt annan match än vad vi trodde på uppvärmningen. Då var det kanonförutsättningar, sen blev det väldigt dålig is och det är möjligt att vi skulle ändrat nåt i spelet under matchen.

– Det känns väldigt konstigt, vi hade verkligen inte många chanser framåt.

Hur är stämningen i laget egentligen?

– Den är bra, det är inget fel på den, men vi måste bli tajtare som grupp och vända på det här tillsammans. För så här får det inte se ut.

Tränarduon Anders Jakobsson och Thony Lindquist lyckades inte åstadkomma några större förändringar under matchens gång, och frågan måste ställas:

Lyssnar spelarna på er?

– Jo, det gör de. Vi bestämmer mycket tillsammans vad vi ska göra, men ibland fungerar det inte. Som nu, då fungerade det inte alls. Vi gör ju inte många rätt. Vi får en usel inledning och får jaga och gör fel saker hela tiden. Det känns inte som vi är där, de vinner varenda närkamp i första halvlek, säger Anders Jakobsson.

Ni har fallit igenom periodvis i matcher tidigare, men inte så här totalt. Vad kan ni göra?

– Det har varit för mycket upp och ner. Men det finns ingen trollformel, det är hårt jobb som gäller. Sen kanske vi måste flytta om lite pjäser i laget. Det får vi se.

Vad är det för ändringar som kan bli aktuella?

– Som sagt, det får vi se. Vi har helgen på oss att fundera. Men vi har inte så mycket att laborera med, vi måste se till att det här fungerar tillsammans.

Med tanke på vilka anfallsspelare ni har, hur kan ni samtidigt ha ett så uddlöst anfallsspel?

– De måste få bollar också. Det är svårt att vara bra utan boll, och som vi spelar i dag är det inte lätt att få passningar och hitta lägen.

Redan på tisdag möts SAIK och Bollnäs igen, då i Göransson Arena.

Mer läsning