Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby kopplade greppet om SAIK

/
  • Här sätter Kalle Spjuth det förlösande 2–1-målet för Hammarby, som höll undan och besegrade SAIK i den första semifinalen med 4–3.

SAIK:s skyttekung var tillbaka lagom till semifinal nummer ett.
Men Patrik Nilsson körde fast mot sin före detta klubb – som vann med 4–3.
– Det blir så när det är tio man framför målet, säger Nilsson om Hammarbys kompakta försvar.

Annons

SAIK-anfallaren Erik Pettersson fick klara sig utan sin radarpartner Patrik Nilsson i kvartsfinalspelet mot Broberg – och det gick ju alldeles utmärkt.

I fredagskvällens första semifinal hemma mot Hammarby var Nilsson tillbaka från sin knäskada och SAIK var utan tvivel klar förhandsfavorit i Göransson Arena.

Men Hammarby ville annat och framför allt i den första halvleken hade Patrik Nilsson stora bekymmer att hitta öppna lägen i offensiven.

– Dom backade hem med tio gubbar i straffområdet och då blir det så. Man får jobba med det som finns. Vi fick inte till offensiven som vi ville i den här matchen, vi åkte lite väl mycket och tappade bollen på fel ställen, säger Patrik Nilsson, som dock hade en vass möjlighet när SAIK ledde med 1–0 i mitten på den första halvleken.

Men Hammarbys målvakt Patrik Hedberg gjorde då en av många kvalificerade räddningar.

– Det är bara att gratulera honom, säger Patrik Nilsson.

I stället kunde bortalaget kvittera i den 32:a minuten och 1–1 stod sig sedan till halvtidsvilan.

SAIK hittade sedan inget fungerande vapen mot Hammarbys samlade defensiv och även om matchen länge var oviss kändes 1–2-målet i den 70:e minuten inte på något sätt ologiskt.

– Vi hade flera lägen när vi ledde med 1–0 och det kändes som att vi kontrollerade matchen fram till deras 1–1-mål. Sedan blev vi lite för ivriga i offensiven, vi åkte för mycket rakt på. Dom försvarade sig bra i den andra halvleken, säger Erik Pettersson, som själv hade ett flertal möjligheter både innan och efter Hammarbys förlösande 2–1-mål – men siktet var inte rätt inställt.

– Jag hade framför allt två vinkelskott i andra halvlek som vanligtvis sitter. Men i den här matchen var det stolpe ut, samtidigt som deras målvakt gjorde många otroligt bra räddningar.

Efter att Hammarby hade gått ifrån till en 4–1-ledning svarade Patrik Nilsson i alla fall för en fullträff till slut när han kunde peta in bollen i öppet mål efter förarbete från just Erik Pettersson.

– Vi drar dit några mål på slutet, men dom kom lite för sent bara. Nu måste vi snacka ihop oss och sedan ta nya tag, säger Patrik Nilsson och tillägger:

– Jag tycker att det kändes bra i kroppen, jag kände inte av knäet alls.

Erik Pettersson:

– Vi ska hitta en ny plan och sedan göra 1–1 på Zinken på måndag.

Mer läsning