Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby släpper rapport om ekonomin: "Vi ska hantera våra gamla synder"

Hammarbys ekonomi är svårt ansträngd. Nu har klubben publicerat en lägesrapport för att klargöra situationen. "Vi kommer vidta alla åtgärder som krävs", skriver Hammarby på sin hemsida.

Annons

Att Hammarby brottas med ekonomiska besvär är ingen hemlighet. Så sent som för några veckor sedan startades en insamlingskampanj där fansen kan hjälpa klubben på fötter igen.

På tisdagen kommunicerade klubben, via sin hemsida, en rapport om det ekonomiska läget efter den stora förlusten på fyra miljoner kronor förra året.

Där skriver Hammarby bland annat att det är gamla ekonomiska problem som tynger klubben att man bland annat har tvingats "hantera poster i balansräkningen som inte har med själva verksamheten att göra". Enligt rapporten handlar det om avskrivning av goodwillvärden och kvittningsmöjligheter av skatter.

LÄS ÄVEN: Ingen panik i Hammarbys spelartrupp – trots minusresultatet

I lägesrapporten nämns också det som kan vara klubbens mest akuta fråga inför den närmaste framtiden – att säkra elitlicensen för att undvika degradering.

"Vi har elitlicens för denna säsong. Samtidigt för vi en dialog med elitlicensnämnden för att säkerställa vad som krävs av oss inför nästa säsong", skriver Hammarby.

LÄS ÄVEN: Hammarbys ordförande: "Det är fan min plikt att hantera situationen"

"Vi kommer att vidta alla åtgärder som krävs för att nå en ekonomi i balans detta år. Styrelse och ledning jobbar intensivt med att finna möjliga lösningar på dessa utmaningar. Det finns en balanserad plan för verksamhetsåret med rimliga förväntningar på intäkter och kostnader. Vi ska klara av att hantera våra gamla synder. Gör vi det ser framtiden ljus ut för Hammarby Bandy", skriver klubben vidare.

Mer läsning