Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby uppvaktar VSK-backen – som är osäker på framtiden

Aksel Ekblom är osäker på framtiden. Fortsätter han i VSK – eller lämnar han för exempelvis Hammarby? – Jag har pratat med ganska många klubbar, men inget är klart, säger backen

Annons

Aksel Ekblom lämnade Tellus 2013 och skrev på för Västerås SK. Sedan dess har hans roll varierat. I SM-finalen 2014 var han en av lagets bästa spelare. Sedan dess har han ofta placerats utanför truppen i de viktiga matcherna och fick ont om speltid hela den gångna säsongen. Nu vill Ekblom spela i en klubb där han får mer speltid.

– Det är det som är grundidén, att spela så mycket som möjligt. För min utvecklings skull. Just nu är det ingenting som är klart. Jag vet faktiskt inte hur det blir. Jag väntar på det som är mest intressant för mig, säger Ekblom, som inte utesluter en fortsättning i VSK.

– Det kan ju visa sig att det bästa för mig är att vara kvar. Jag gillar Västerås och VSK som förening är Sveriges bästa. Så man skulle ju känna sig lite dum som sticker härifrån.

Hammarby har visat intresse för den hårdföre backen.

– De har ringt mig. Men om det är aktuellt vet jag inte.

Aksel Ekblom och VSK-tränaren Michael Carlsson.

Kungälv kastas ur elitserien. Klubbens elitlicens beviljades inte på grund av ekonomiska skäl. Stockholmslaget Tellus kan komma att ta deras plats i elitserien.

Om du lämnar VSK – ska det vara för en klubb i närområdet?

– Det känns väl ganska viktigt. Jag vill ha en helhet som känns bra. Samtidigt tänker jag att jag vid sidan av bandyn ska plugga i höst och jag har sökt till ganska många olika ställen, exempelvis Västerås, Stockholm, Uppsala och Göteborg.

Liberon Anders Bruun kan komma att lämna Västerås SK för spel i Ryssland även om de senaste uppgifterna gör gällande att han stannar.

Spelar Bruuns framtid in i ditt beslut?

– Det har betydelse. Vi är kollegor och vänner men samtidigt självklart konkurrenter. Men jag kan inte säga ännu vilket som är det bästa möjliga alternativet hittills.

Känns det som att du fattar ett beslut inom kort?

– Det behöver inte dröja länge till ett beslut. Samtidigt tycker jag inte att jag har fått något jätteintressant förslag hittills. Allting känns ganska flytande just nu.

Klubbchefen Michael Campese om Ekbloms situation:

– Ambitionen är att hitta mer speltid på kontinuerlig basis för Aksel och vi får se var han landar. Men jag tror att det vore bra för både honom och oss att hitta lite mer speltid för honom.

Mer läsning