Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby utan landslagsspelare mot SAIK

Det är upplagt för stormatch i Göransson Arena.
Men gästande Hammarby får klara sig utan sina två landslagsmän Johan Willes och Adam Giljam.
– Det kan väl alla lista ut att det är ordentliga avbräck. Men vi ska kunna matcha SAIK ändå, säger Hammarbytränaren Magnus Brodén.

Annons

Detta medan SAIK kommer med ordinarie lag. Samma mannar som spelade 6–6 borta mot Villa i onsdags och imponerade stort i första halvlek där laget gick fram till 4–0.

– Vi gjorde en otroligt bra halvlek och spelade verkligen på topp. Sedan fick Villa två onödiga mål, fick energi av det tillsammans med trycket från hemmapubliken. Men det var stark av oss att kvittera på övertid att få med en poäng, summerar SAIK-tränaren Anders Jakobsson.

Patrik Nilsson slog till på övertid och SAIK behåller fortfarande tredjeplatsen och är en poäng före Hammarby.

Båda lagen har respekt för varandra där Jakobsson och Brodin räknar med en tuff och tät match.

– Vi kommer från en bra trend och det är klart att vi här hemma går för att vinna. Men Hammarby är ett bra lag som är duktiga på att hålla i bollen, säger SAIK-tränaren.

Gästerna kommer att få formera om laget en del med två nyckelspelare på skadelistan. Johan Willes gjorde illa sig mot Vetlanda för någon vecka sedan och missar nu matchen mot sitt gamla lag som han sett fram så länge emot. När han spelade i SAIK hette han förstås Östblom innan han drog till Ryssland.

Nu är han hemma, har bytt efternamn till Willes och hamnade i Hammarby igen.

– Vi får se hur länge han blir borta men han kan definitivt inte spela mot Sandviken. Det kan inte Adam Giljam heller som ju också är landslagsman och våran bästa målskytt. Men vi kommer med det bästa lag vi kan ställa på benen och känner att det finns en bra chans, säger Brodén.

Giljam har en misstänkt nyckelbensfraktur och missar i så fall VM där han var uttagen i den första truppen.

När lagen möttes på Zinkensdamm i höstas slutade matchen oavgjort och varsin poäng delades ut.

– Det har ju varit jämna matcher hela tiden mellan oss och Sandviken de senaste åren. Det finns inte så många hemligheter heller utan vi känner varandra ganska bra, säger Hammarbytränaren.

Båda lagen vill också positionera sig med sex omgångar kvar av grundserien. Hammarby tänker inte ge sig mot SAIK utan en rejäl strid i alla fall.

– Om vi tror att Västerås har ryckt och håller undan är det ju en intensiv kamp om platserna där bakom. Det är ju en viss skillnad att komma tvåa och femma också med tanke på slutspelet.

Det står förmodligen mellan Villa, SAIK, Hammarby och Bollnäs och varje poäng är extremt viktig.

SAIK-tränaren Anders Jakobsson får sista ordet.

– Vi är inne i en riktigt bra trend och vill verkligen ha med poäng i varje match som återstår.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning