Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarby utjämnade mot SAIK – efter vänsterbackens slagskott: "Lärt mig av mästaren"

/

David Pizzoni Elfving är avstängd och stod på läktaren när Hammarby utjämnade till 2–2 i matcher mot SAIK.
Men det finns andra som kan göra hans grejer i laget.
– Man får lära sig av mästaren på träningarna, säger vänsterbacken Felix Nyman, som med ett slagskott i krysset kvitterade till 1–1 mot Sandviken inför storpublik på Zinkensdamm.

Annons

LÄS MER: Pettersson: "Hammarby spelar så fruktansvärt tråkigt"

Felix Nyman är ursprungligen från Stockholmsområdet, hans moderklubb är Norrtälje. Men starten på sin karriär som elitseriespelare har han fått i Kalix. Till den här säsongen värvades han till Hammarby. Han är i grunden försvarsspelare, men höll ofta till på mittfältet i Kalix. Nu är han tillbaka på sin bästa position.

– Jag har hittat min roll här i Hammarby, och det är relativt enkelt att spela försvarare när vi är så här bra, säger Felix Nyman.

I den första kvartsfinalen, som Hammarby föll tungt med 4–8 i Göransson Arena, var han dock inte med.

– Varför? Nej, det vet jag inte, säger han.

Ännu mer illa ute var Hammarby efter den andra kvarten, då man föll med 3–7 på Zinkensdamm. Med alla odds emot sig lyckades Hammarby sedan vinna i Göransson – och få till en fjärde match på hemmaplan.

På lördagseftermiddagen kom nästan 3 600 personer för att se Hammarby försöka kvittera i matchserien.

– Det är nog inte så kul för Sandviken att komma hit, medan vi tycker att det är det bästa som finns. Man orkar åka den där extra metern varje gång utan problem, säger Felix Nyman som en hyllning till publiken.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från kvartsfinal 4

En av Hammarbys stora stjärnor David Pizzoni Elfving är avstängd, och kommer så att vara även i den femte och avgörande matchen på måndag. En av hans specialkompetenser är slagskotten på hörnorna. Felix Nyman visade att han snappat upp en del där.

Hammarbys kvittering, på en vänsterhörna, sköt han i bortre krysset.

– Man får lära sig av mästaren på träningarna, och när han är borta så får någon annan kliva fram och skjuta. Den kommer ganska långt in, så det är bara att ta ett slagskott där, det är det enda man hinner. Den är svår att ta tror jag, säger Felix Nyman.

Tidigare har det blivit mer eller mindre målfester när de här två lagen mötts. Här vann Hammarby med 3–2.

– På det stora hela har vi inte förändrat så mycket. Men när vi prioriterar defensiven och lägger ner energin som behövs, då är vi jäkligt bra, säger Felix Nyman.

Även Hammarbys 2–1-mål kom på en vänsterhörna, Robin Sundin med en pärla ribba in. 3–1 i andra halvlek var på en straff som Misja Pasjkin satte. Sandvikens reducering kom i den fjärde tilläggsminuten.

– När vi visar den här energin och spelar här ute... det kan man kriga för att få göra, säger Felix Nyman.

På måndag spelas den femte och direkt avgörande kvartsfinalen i Göransson Arena.

– Det är samma som alla andra matcher, vinna eller försvinna. Men i potten ligger ju att få spela en till match här på Zinken liksom, så det är inte så jävla svårt att motivera sig, säger Felix Nyman.

Mer läsning