Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarbys mäktiga upphämtning räckte inte: "Vår feeling var att det här vinner vi"

/

Hammarby hamnade i brygga.
Men sedan kom en mäktig upphämtning – som var på väg att knäcka Edsbyn.
– Vår feeling var att det här vinner vi, men sen blir det som så många gånger förut i Edsbyn, de drar dit en hörna och vinner, säger Johan Willes.

Annons

Hammarbymittfältaren, som gör sin andra vända i Hammarby efter en proffssejour i Ryssland, kunde mest se på när Edsbyn blåste på upp till 4–0 efter en dryg halvtimme. En start som skulle kunna få vilket lag som helst att lägga ner verksamheten.

Men i stället växlade Hammarby upp – och skapade en högdramatiskt match i Svenska Fönster Arena.

– Det blev svängigt. Edsbyn börjar bra och lyfter ner oss och kommer mycket på vår vänsterkant och vi har lite svårt där, vi kom fel i deffen och vi var väl inte där helt riktigt den första halvtimmen. Men sedan i andra halvlek har de ju ingenting, säger Johan Willes.

Hammarby åt ikapp försprånget och när Misja Pasjkin satte 4–4 på straff efter 72 minuter fanns det bara en känsla i Hammarby.

– Feelingen var att vi skulle vinna där vid 4–4, men sen, som så många gånger förr io Edsbyn, så drar de dit en hörna på slutet, så det är surt. I andra halvlek så har de ingenting innan hörnmålen, säger Johan Willes, som var rejält besviken efter en match som han betecknade som Hammarbys kanske bästa den här säsongen.

LÄS MER: Kritiken mot Hammarbys publiksiffror

– Rent spelmässigt gör vi en av våra bästa matcher när det gäller att flytta boll och tajming. Med lite distans så kan vi se tillbaka på en match där vi spelar kontrollerat och varierat.

Han menar också att det tuffa spelschemat till slut fällde avgörandet. För när Hans Andersson gjorde 5–4 på "den där hörnan" hade inte Hammarby ork för ännu en kraftsamling, i stället kunde Andersson på ännu en hörna ge Edsbyn ett segergrepp som Jonas Edling cementerade med ett patenterat knackskott i det högra krysset.

TV: Se Leo Hägglunds snabbanalys från matchen

– Det blir skönt med några dagars vila, vi har spelat tätt och har haft en del spelare krassliga, så vi är nog lite slitna, säger Johan Willes.

Hur funkar det för dig, har du kommit in i spelet som du vill?

– Det har tagit lite tid att komma det, det är ett rakt spel vi spelar och jag håller fortfarande på att leta lite, det är inte bara att komma in ny i ett lag. Men i dag kändes bättre även om det är jäkligt surt att vi förlorade.

Ni har inte haft några lysande förutsättningar under försäsongen. Är du nöjd med den nivå ni ändå presterar på?

– I år har det varit riktigt dåligt faktiskt. Jag själv hade fyra träningar på stor plan. Så förhoppningsvis blir vi livsfarliga om några månader nu när vi har is att träna på.

LÄS MER: Här hittar du alla resultat från elitserien

Mer läsning