Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarbys ordförande om beslutet att sparka Brodén: "Jag förstår att han är väldigt besviken på oss"

/
  • Hammarby väntas göra klart med ny tränare under veckan.

Tränaren Magnus Brodén sparkas av Hammarby.
Nu uttalar sig Hammarby Bandy AB:s ordförande Jens Göthberg.
– Vi har vägt in massor av aspekter, säger han till Bandypuls.

Annons

Nyheten slog ner som en bomb i bandy-Sverige under måndagskvällen. Hammarby sparkar Magnus Brodén med omedelbar verkan.

Beslutet att göra sig av med den tidigare guldtränaren togs efter två styrelsemöten under helgen, enligt Hammarby Bandy AB:s ordförande Jens Göthberg.

– Som vi säger i pressmeddelandet har det varit ett svårt beslut, det blir lite stökigt när det blir så här mitt i säsong. Men vi har vägt in massor av aspekter och vill försöka hitta ytterligare en energiboost in i truppen. Därav det tråkiga beskedet till Magnus, säger han.

Hur tog Magnus emot beskedet?

– Han blev besviken och ledsen förstås, som alla som får den här typen av besked. Först blir man förvånad, besviken och ledsen och sedan lite förbannad och det har jag inga synpunkter på. Jag förstår att han är väldigt besviken på oss, men det är så att sitta i en styrelse. Man måste ta beslut som man tror är de rätta. Det är bara historien som visar om det är rätt eller fel, men vi har vägt in massor av aspekter.

I pressmeddelandet skriver ni att klubben "är i behov av ett tränarbyte". Vad handlar det behovet om?

– Det är styrelsens beslut och vi kommer inte säga något annat än att vi vill få in en extra energiboost. Det är det enda jag kan säga.

Enligt uppgifter till Bandypuls har Magnus Brodén inte haft spelartruppens fulla förtroende under säsongen. Det är uppgifter som delvis bekräftas av Jens Göthberg.

– Det är flera olika aspekter, men vi har självklart fått signaler från spelartruppen också. Men det är en av flera parametrar, säger han.

LÄS MER: Lång intervju med Brodén inför säsongen

På måndagskvällen hade Hammarby ett möte med spelarna som Jens Göthberg beskriver som "samlat".

– Vi drog kort info om läget och spelarna fick sitta och snacka själva. Det fick de sköta helt och hållet själva, vad det blivit av deras samtal vet jag inte. Men några är väldigt besvikna på oss, några tycker kanske att det är sådant som händer i en idrottsklubb.

Kan du ge något om vem som ersätter Magnus Brodén?

– Det enda jag kan säga är att vi vill få snurr på det här och få in ett nytt namn så fort som möjligt. Vi måste ha klart med ny tränare senast den här veckan. Vi har några tankar och idéer och vi återkommer när vi vet, men det finns ingen klar.

Är Stefan "X:et" Erixon aktuell?

– Jag kan inte kommentera det. Jag kan inte kommentera någon annan heller av de tänkta samtalsparterna som vi har.

Klubbikonen Stefan "X:et" Erixon hoppade av sitt uppdrag som sport- och marknadschef i december. Att Hammarby nu sparkar Magnus Brodén väcker frågetecken om hur läget egentligen är i klubben.

– Det rör sig kanske lite mer än man önskat sig och det är vi i styrelsen som är ansvariga för det och jag som ordförande är mest ansvarig, säger Jens Göthberg.

– Jag förstår att det kan tyckas se konstigt ut. Swanér (Niclas, tidigare vd) sade upp sig när han fick ett nytt fint jobb. "X:et" sade upp sig av personliga skäl för att han var trött och utarbetad och sedan det här. Det är många olika parametrar som varit lite olyckliga. Sammantaget är det bara att borra ner huvudet och jobba vidare, avslutar Jens Göthberg.

Hammarby ligger för närvarande på femteplats i elitserien. Första matchen efter VM-uppehållet blir hemma mot Bollnäs den 12 februari.

Bandypuls har sökt Magnus Brodén.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här

Mer läsning