Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarström: "En befrielse"

/

LBK vann på Studenternas.
På Idrottsparken slog Sirius tillbaka – och Mattias Hammarström avgjorde.
– En befrielse, säger den hårdskjutande Edsbysonen.

Annons

Sirius föll med 1–4 mot Ljusdal på ett regnigt Studenternas i tisdags.

I returen på Idrottsparken i Ljusdal fick Uppsalalaget revansch – och stor matchvinnare blev Mattias Hammarström när han i den 80:e minuten smällde in slutresultatet 3–2 på hörna.

– Det var en befrielse att få sätta dit en hörna, det var länge sedan sist, säger anfallaren – som vanligtvis är återhållsam med sina målfiranden, men den här gången gick han ner på knä och jublade rejält.

– Ja, nu spexade vi på lite, säger han med ett skratt.

Sirius tog ledningen med 1–0 innan Kalle Mårtensson både kvitterade och gav Ljusdal ledningen med 2–1. LBK-anfallaren fick sedan chansen att fullborda ett äkta hattrick på knappt nio minuter, men Kimmy Kyllönen räddade straffen.

I den 74:e minuten kvitterade sedan Ilja Grachev innan Mattias Hammarström avgjorde matchen.

– Hemma var vi lite naiva och gick för mycket. De stod och väntade på att kontra precis som de gjorde i dag, men i dag är vi lite smartare och förhastar oss inte framåt, säger han.

Efter förlusten på Studenternas såg det mörkt ut för Sirius inför torsdagens match. På grund av den sargade ekonomi och bandyhallen som är på gång i Uppsala vore det en katastrof för föreningen att åka ur – men nu har laget allt i egna händer igen.

– Man vill inte vara med om att spela ur ett lag ur elitserien, det känner man. Jag trodde kanske att kvalet skulle vara lite lugnare på förhand, men det är ett jäkla krig.

Två matcher kvar – vad tror du om utsikterna framöver?

– Vi får suga på det här i kväll i alla fall och sedan får vi ladda på inför Gripen borta, en tuff match. Vi är ödmjuka, de var jättebra på "Studan".

Mer läsning