Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarström i valet och kvalet

/
  • Mattias Hammarström på

Bandyröra och lönestopp i Sirius.
Då funderar Edsbysonen Mattias Hammarström extra över framtiden.
– Det känns som 50-50 att stanna i Uppsala, säger den snart 29-årige skarpskytten.

Annons

En säsong i motvind, kvalspel för nytt kontrakt – och den första trista surdegen i silly season.

Det var kanske inte vad Mattias Hammarström hade tänkt sig när han lämnade Edsbyn för Uppsala och ett då nysatsande IK Sirius.

– Nja, det har ju inte direkt varit någon dans på rosor rent bandymässigt. Men det är ändå inget jag ångrar, det har samtidigt varit roligt och en häftig erfarenhet. Dessutom trivs vi väldigt bra i Uppsala, säger Mattias Hammarström, som såklart ser en bonus i att vara nära flickvännen Ylva Kindlund från Alfta.

– Hon studerar till läkare och hade varit här några år redan, nu har hon tre terminer kvar på sin utbildning, berättar Hammarström, som själv slutade på ett tungt jobb i januari.

– Jag sade upp mig, helt enkelt. Det blev väll mycket fysiskt krävande jobb med rivningar och dåliga miljöer, de gick varken ihop med mina allergier eller med elitbandy.

Därmed kunde "Tisen" fokusera helt på att rädda Sirius kvar i elitserien, och det som klubbens mest effektive med 29 mål.

Frågan är nu vart hans skarpa bössa ska tjänstgöra nästa säsong?

Det ställdes på sin spets under den stökiga tisdagen där han fick besked att elitlicensen var räddad – men att det var på bekostnad av spelarnas löner.

– Rörigt värre, och det känns såklart rätt surt. Men vi får se vart det landar, vi ska personliga samtal med klubben nästa vecka, säger Mattias Hammarström, som med ett plus-år kvar på kontraktet ändå var i läge för omförhandling.

– Det blir en del att fundera över, att väga för och emot.

Har du kontakt med moderklubben?

– Jodå, vi håller kontakten, och Edsbyn har visat intresse av att jag ska komma tillbaka. Men det är inte mer än så just nu, inget konkret alltså.

Några fler klubbar som hört av sig?

– Jo, det är några som hört av sig för att kolla läget bara, och undrat om de kan höra av sig senare.

Hur värderar du oddsen för att spela kvar i Sirius eller gå till en annan klubb?

– Tja, just nu känns det som fifty-fifty. Det har varit en tung dag.

Mer läsning