Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarström ska lyfta Edsbyn

/
  • Mattias Hammarström gör pappa Mats sällskap i Edsbyn igen efter ett år i Sirius.

Mattias Hammarström vänder hem till Edsbyn efter bara ett år i Sirius.
Men trots en turbulent säsong i Uppsala var det inte helt självklart.
– Nej, jag trivs bra i stan. Men det känns inspirerande att komma tillbaka till Byn, säger 29-åringen.

Annons

Mattias Hammarström flyttade till Uppsala och Sirius, kanske mest, för att vara nära sin sambo Ylva. Men nu får paret hålla kärleken vid liv på distans

– Hon blir ju kvar ett år till, så man får väl sätta sig i bilen och åka på ledig tid. Vi har pratat igenom det och tror vi kan få det att funka, säger Mattis Hammarström som med tanke på det valt att skriva på ett kontrakt som lyder 1+1+1 år.

– Eftersom vi bor isär så vill jag ha det lite öppet eftersom man inte vet hur det blir. Men nu ska det bli roligt att komma tillbaka och inspirerande att Ola (Johansson) och Hasse (Johansson) ska vara med och hjälpa till. De kommer hjälpa de yngre spelarna att ta stora kliv.

Men att han nu väljer spel med Edsbyn hänger också ihop med kaoset i Sirius med bland annat indragna löner och uteblivna resultat rent sportsligt – laget fick ju kvala sig kvar i elitserien.

Men för Mattias Hammarström blev det ändå ett fint slutfacit med 31 mål på 27 matcher.

– Målformen är intakt, det hoppas jag. Det var viss skillnad på lagen, i Edsbyn visste ju alla hur man åkte och hur man gör och lika så vet ju jag vad som kommer, säger Mattias Hammarström, som nu fyller upp luckan efter Simon Jansson som lämnat för Västerås.

Hur var den förra säsongen tycker du?

– Det var helt nytt, allting. Spännande och roligt på sitt sätt och inget jag ångrar. Hoppas jag utvecklats som både spelare och person. Men sedan blev det knasigt då jag var sjuk och skadad på försäsongen och när jag var i gång så blev det kaos i klubben.

Har ni fått ut de sista lönerna från Sirius?

– Nej, det blev en månadslön för min del som jag blev utan. Det känns så klart, tur att Ylva hade studiebidrag...

När flyttar du upp till Edsbyn?

– Så sent som möjligt (haha). Nej då, det löser sig med tiden. Det är inte klart än vad jag ska göra vid sidan av bandyn, jag kommer inte leva på bandyn, långt ifrån.

I ett pressmeddelande till Bandypuls säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson så här om värvningen av Mattias Hammarström:

"Mattias är en toppforward av rang och han är precis den spelartyp vi nu behöver, så att Mattias återvänder känns mycket bra".

Mer läsning