Tisdag 25 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny klubbchef och vd i Hammarby: "Gillar allt som bandyn står för"

Stefan Friberg Svensson är Hammarby Bandys nya klubbchef och vd. Det meddelade klubben på sin hemsida på onsdagsförmiddagen.

Annons

Förra sommaren hoppade Niclas Swanér av sitt uppdrag som klubbchef och vd för Hammarby Bandy. Sedan dess har tjänsten varit "obemannad" och i stället har styrelsen och kansliet skött det operativa under säsongen.

Nu har klubben hittat Niclas Swanérs ersättare.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba med Hammarby Bandy och alla människor i och kring klubben. Hammarby Bandy är en av Sveriges absoluta toppklubbar med ett väldigt starkt klubbmärke. Själv brinner jag för bandyn som idrott och gillar allt som bandyn står för, säger Stefan Friberg Svensson till klubbens hemsida.

Enligt Hammarbys hemsida kommer Stefan Friberg Svensson till klubben med "mångårig erfarenhet och kunskap av samverkan mellan idrott och privata och offentliga partners". Han har även arbetat som marknadschef och sponsoransvarig inom både förenings- och näringslivet.

LÄS ÄVEN: Andrej Pasjkin ska skapa arbetsro i Hammarby

Stefan Friberg Svensson har också en bakgrund som bandyspelare. 1978 spelade han SM-final på Söderstadion när hans moderklubb Västerås SK föll med 4–6 mot Edsbyn.

Sedan millennieskiftet har han under många år spelat och varit involverad i Djurgårdens IF:s bandyverksamhet.

LÄS ÄVEN: Efter kaossäsongen – Hammarbys ordförande om framtiden

Stefan Friberg Svensson tillträder som klubbchef och vd i Hammarby Bandy den 1 augusti.

"Med en bakgrund som marknadschef inom flera idrottsförbund och -klubbar samt ansvarig för sponsring, event och partnerskap i olika föreningar och företag, ska Stefan utveckla Hammarby Bandys struktur inom organisation, marknadsarbete och event" skriver klubben på sin hemsida.

test

Stefan Friberg Svensson blir ny klubbchef och vd i Hammarby.

Mer läsning