Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny lagkapten i Hammarby

/

(Uppdaterad)
Robert Rimgård är ny lagkapten i Hammarby efter Stefan Erixon.
Men i sin första tävlingsmatch med kaptensbindeln ådrog sig försvararen en befarat allvarlig skada.

Annons

Det blir Robert Rimgård som tar över lagkaptensbindeln efter Hammarbyikonen Stefan "X:et" Erixon. Det avslöjade kommentatorn Robert Tennisberg i samband med Sandviken–Hammarby i Svenska cupen, som sänds av StayLive. SAIK vann matchen med 5–4 via straffläggning efter att Hammarby tappat en 4–2-ledning i slutskedet.

Redan i första halvleken som ordinarie lagkapten blev Robert Rimgård utburen på bår efter en kollision med en SAIK-anfallare. Tv-bilderna visade att det troligen handlar om en knä- eller fotskada. Omfattningen på skadan är oklar.

Under eftermiddagen har försvararen röntgats på Skaraborgs Sjukhus Lidköping. Just nu inväntar han besked om hur allvarlig skadan är.

– Sitter i ett väntrum. Vi får se vad läkaren säger, skriver Robert Rimgård via sms.

26-årige Robert Rimgård är fostrad i GT/76, men har under hela seniorkarriären spelat i Hammarby. Ulf Einarsson har utsetts till vice lagkapten i Hammarby.

Tidigare i veckan skrev Bandypuls om att Hammarby fortfarande saknade lagkapten med bara en månad kvar till seriepremiär. Stefan Erixon pratade om rollen som "ett förtroendeuppdrag" .

Mer läsning