Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan lägga av: "Ingen motivation just nu"

/

Daniel Rexin gjorde succé på försäsongen.
Men i elitserien stannade det av för anfallaren.
– Jag är jättemissnöjd med mitt spel efter jul, säger Ljusdasspelaren, som nu vill se saker hända i föreningen – annars lägger han av.

Annons

Daniel Rexin var LBK:s stora succéspelare på försäsongen. Den store och starke forwarden gjorde tolv mål på tio försäsongsmatcher.

– Jag trodde nästan inte att det var sant. Men har man lagt så många timmar på träning så lossnar det väl till slut, säger 24-åringen.

Men strax innan seriepremiären, då han skulle vi visa sina färdigheter på allvar, drabbades han av mag- och tarmproblem.

– Man kan ju inte skylla allt på det heller, men jag fick de där problemen precis innan seriepremiären och kunde inte träna utan bara spela matcher under en månads tid. På den här nivån kan sådant förstöra en hel säsong, säger han.

Det blev sedan bara sex mål på 23 elitseriematcher för Daniel Rexin. Höjdpunkten var hattricket mot Kungälv, när Ljusdal vann med 4–2 strax efter jul.

– Jag kom aldrig riktigt tillbaka, hade inte orken match ut och match in. Efter jul är jag jättemissnöjd med mitt eget spel, säger Daniel Rexin, och lägger verkligen betoning på "jätte".

Hans lagkamrat Oscar Jonsson har riktat skarp kritik mot den egna föreningen . Daniel Rexin är nu inne på delvis samma spår. Det kan bli så att han helt enkelt lägger ner sin karriär vid 24 års ålder.

– Det är absolut inget bestämt, för jag har inte hört något från klubben än. Vi har bara haft möte med laget och tränarna, säger Daniel Rexin, som hade haft kontrakt om Ljusdal spelat kvar i elitserien. Men i och med degraderingen till allsvenskan så rivs det i enlighet med en klausul.

– Som det är i klubben just nu så känns det inte som att man har någon motivation, jag orkar inte kriga mot något nu, säger han.

Kan du utveckla det där?

– Fortsätter vi med det vi hållit på med... så tror inte jag på det. Jag tolkar det som att dom (klubbledningen) vill fortsätta på sin väg. Oscar försökte ju få i gång det där, men...

Vad innebär den vägen då?

– Ja du, det känns väldigt flummigt och otydligt. Ska vi kriga oss tillbaka så ser jag inte hur vi ska kunna klara det utan någon förändring.

Men Patrik Larsson som tränare då?

– Det tror jag absolut på. Det här handlar inte om Patrik, utan om klubben.

Daniel Rexin tar upp ett par grejer som hänt under säsongen, som han definitivt inte anser höra elitverksamhet till.

– Det är massor av små detaljer som skiljer allsvenskan från elitserien. Som att det ska finnas klubbor till exempel, det ska man inte behöva tjata om. Jag fick åka personligen till Söderhamn och hämta mina klubbor i vintras. Och sen det här med magen, vi hade ingen lagläkare kopplad till oss, så jag fick sköta allt själv via Hudik (Hudiksvalls sjukhus). Och det vet man ju hur tempot är där, säger han.

Daniel Rexin, som redan arbetar civilt i skolans värld, har för avsikt att skaffas sig en formell universitetsutbildning i ämnet. Något han tänker sig sköta på distans.

– Ja, det blir i stort hemifrån, även om man ju måste vara på plats ibland. Så ska jag fortsätta spela bandy så är det i Ljusdal. Så jag får väl vänta och se vad klubben presenterar, säger han.

Mer läsning