Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Handlar absolut inte om de summorna"

/

SAIK-sponsorn Marco Engberg spekulerar öppet i Idrottens Affärer om sexsiffriga månadslöner till Bollnässtjärnorna Per Hellmyrs och Daniel Berlin.
Felaktigt, enligt klubbchefen Robert Lindgren.
– Det handlar absolut inte om de summorna, säger han.

Annons

På måndagen publicerades en artikel i nättidningen Idrottens Affärer där Sandvikens AIK:s storsponsor Marco Engberg bland annat talar om hur hans företag finansierar lönerna för sex spelare och ledare i klubben.

I artikeln går han också in på lönedetaljer om Bollnäs stjärnspelare Per Hellmyrs och Daniel Berlin – den sistnämnde med åtta framgångsrika säsonger i SAIK bakom sig – som värvades via en extern storfinansiär som inte gett sig till känna.

– De lär ha tackat nej till månadslöner på 150 000-200 000 kronor från Dynamo Moskva så det är väl inte så svårt att räkna ut vad de tjänar i Bollnäs. Enligt ryktet mellan 100 000 och 120 000 kronor i månaden, kanske mer, säger Marco Engberg till Idrottens Affärer.

När Bandypuls når Robert Lindgren går han till motangrepp mot Marco Engbergs uttalanden.

– Jag har läst det där. Han tycker väl förmodligen inte att det är okej att de spelar i Bollnäs, framför allt inte Daniel Berlin, säger Robert Lindgren.

– Jag tycker snarare, hur kan han ha personer som bara spelar bandy anställda i företaget? Våra spelare har löner från Bollnäs Bandy och det handlar absolut inte om de summorna. Att spekulera är fritt upp till honom, men det är absolut inte de summorna.

Ni från klubben har talat om "inga fantasisummor" som känns lite luddigt – vad är fantasisummor enligt dig?

– Johan Esplunds 90 000 kronor i månaden är en fantasisumma, men det är också bara spekulationer. Det finns inte utrymme för 100 000 kronor i löner i Bollnäsbandyn, men tydligen kanske det gör det i SAIK.

Ungefär i vilka trakter ligger Per Hellmyrs och Daniel Berlins löner?

– Det är inget jag vill bemöta och det behöver jag väl inte göra.

Du behöver kanske inte, men här har du chansen...

– Det är ingenting som jag vill diskutera, då börjar det drivas hit och dit, men det är absolut inte de summorna. Vi har en lönesättning på spelarna som vi klarar fullt ut och en ersättning som de är nöjda med, säger Robert Lindgren.

– Sedan handlar det om mer än bara kronor och ören. Det handlar om helhet också och den helheten är väldigt bra i Bollnäs. Vi vet vad vi vill och det är kanske därför vi kan lösa de här spelarna.

Under silly season har det redan spekulerats om stjärnornas framtid i Bollnäs. Per Hellmyrs har tydligt aviserat att han stannar i klubben . Daniel Berlin har ännu inte uttalat sig efter säsongen, men Robert Lindgren ger raka besked.

– Hellmyrs och Berlin skrev på för tre år när det blev klart i maj. Tre raka år, utan plusår och ingenting annat, säger han.

Så att Daniel Berlin är på väg bort dementerar du?

– Det enda jag vet är att han ska till Ryssland och det är nu (för VM), sedan kommer han tillbaka. Han ska inte byta klubb. Tre raka år är tre raka år.

Mer läsning