Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Bollnäs oväntade matchhjälte mot VSK – ramvirket hyllas av målvakten: "Bästa vän"

Fyra ribbträffar och en stolpträff. Bollnäsmålvakten Patrik Aihonen tackade ramvirket efter 4–2-segern mot VSK.
– Man brukar säga att de är målvaktens bästa vän, säger Aihonen.

Annons

Patrik Aihonen.

Anders Bruun hade två ribbträffar. Simon Jansson hade två ribbträffar. Och Jacob Bucht sköt ett skott i stolpen.

När VSK tryckte på som mest för en 2–2-kvittering i den andra halvkeken kunde det ha rasslat i väg.

Men ramvirket spelade VSK-spelarna ett spratt.

– Jag tror att de har 3–4 hörnor som går i ribban. Och så har de ett skott i stolpen. Ja, man får tacka stolparna i dag. Man brukar säga att ribban och stolparna är målvaktens bästa vän. Det gäller att ha turen på sin sida också, ha ha, säger Aihonen efter 4–2-segern.

VSK skapade flest målchanser matchen igenom. Men i Bollnäs var målvaktsspelet och försvarsspelet på topp – samtidigt som forwardsduon Christian Mickelsson (3) och Patrik Nilsson (1) var effektiv framåt.

– En otroligt skön seger. Det är inte lätt att vinna här mot Västerås. Det var jämnt och tufft och då är det extra skönt att vinna, säger Aihonen.

Hur upplevde du matchen som helhet?

– Vi får mestadels försvara oss, speciellt i andra halvlek. I första halvlek håller vi ändå lite boll och kan köra vårt spel. Sedan blir vi lite låga i andra halvlek och VSK sköljer över oss. Det blir oftast matcher som går fram och tillbaka mot VSK. Det är så de vill ha det. De går upp med folk väldigt högt i banan.

Och vad är nyckeln till segern?

– Vi krigar otroligt bra i defensiven och håller VSK på utsidan. De får inte några jättelägen. Ja, förutom alla ribb- och stolpträffar, ha ha.

Du gör flertalet skickliga räddningar också. Vad säger du om din insats?

– Ja, det blev någon räddning för min del också. Det är alltid kul att få bidra lite i stället för att stå sysslolös.

De tre föregående matcherna vaktade Niklas Prytz Bollnäs mål. Aihonen, som även stod i premiären, fick nu alltså åter chansen.

– Jag och Niklas har sporrat varandra till att prestera. Der är en bra konkurrenssituation. Det är väldigt utvecklande och handlar helt enkelt om att varje dag visa att det är en själv som ska stå i mål nästa match. Självklart hoppas jag få stå även nästa match, säger Aihonen.

Efter att Bollnäs gjorde 4–2 i matchens sista minut utbröt ett stort spelarbråk. Främst mellan VSK-målvakten Andreas Bergwall och Bollnäs Oskar Olsson.

– Jag står väldigt långt ifrån och ser det inte så bra. Men det blir heta känslor i en sådan här jämn match och det är sådant som händer i stridens hetta. Det är inga "hard feelings" efteråt, utan det är som det ska vara, säger Aihonen.

VSK–Bollnäs 2–4 (1–1, 1–3)

Mål: 1-0 (24) Simon Jansson, 1-1 (38) Patrik Nilsson (Per Hellmyrs), 1-2 (51) Christian Mickelsson (Marcus Ståhl), 1-3 (91) Christian Mickelsson (Per Hellmyrs), 2-3 (93) Simon Jansson, 2-4 (96) Christian Mickelsson

Hörnor: 15–7.

Utvisningar: VSK 2x10, Bollnäs 1x10.

Publik: 1 283

Domare: Keijo Hyvärinen

Mer läsning