Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är ekonomiska läget i klubbarna som inte beviljats elitlicens

/
  • Sirius är en av tre klubbar som fått beslutet om elitlicens uppskjutet.

Kungälv, Sirius och Gripen Trollhättan har ännu inte beviljats elitlicens för nästa säsong.
Här berättar klubbarnas ordförande om det ekonomiska läget.

Annons

LÄS MER: Elva klubbar klarar elitlicensen – tre tvingas vänta på besked

Precis som vid samma tidpunkt i fjol har Sirius och Kungälv inte beviljats elitlicens för nästa säsong – ännu.

Att Sirius inte fick grönt ljus från ekonominämnden kom inte som någon chock för ordförande Erik Weiman. Till UNT.se säger han att klubben jobbat utifrån ett negativt besked och att elitlicensen ska säkras till våren. Enligt Erik Weiman är inte Sirius ekonomi ansträngd just i dagsläget.

– Men om vi inte klarar av intäktsmålet som vi har satt upp blir det problem. Under försäsongen gick försäljningen bra, men den måste fortsätta göra det nu också, säger han till UNT.se .

LÄS MER: Sirius vädjan – för att överleva

Även i Gripen Trollhättan var ett negativt besked om elitlicens väntat. När klubben granskades under förra säsongen hade man två år på sig att återskapa ett positivt eget kapital. Förra verksamhetsåret gjorde Gripen Trollhättan en vinst på drygt 500 000 kronor och är på rätt väg. Enligt ordförande Stellan Edström har klubben fortfarande ett negativt eget kapital på drygt 700 000 kronor, men han är inte orolig över att Gripen Trollhättan inte klara elitlicensen för nästa säsong.

– Nej, det är jag inte. Man kan inte lova saker, men vi har en väldigt god plan. Vi har kvar ett negativt kapital att återskapa, men vi har lagt en budget och den kommer vi att klara, säger han till Bandypuls.

Tony Hjertstrand är ordförande i Kungälv som sedan flera år tillbaka har varit ämne för extra granskning från ekonominämnden. Därför är han inte förvånad över att beskedet om elitlicens för nästa säsong får vänta även i år.

– Det är som det är, det är inget konstigare nu än det har varit de andra gångerna. Vårt mål är att vi ska ha en buffert framigenom. Vad vi ska göra nu är att sätta oss ner och slå våra kloka huvuden ihop så att vi får fram exakta siffror på hur vi ligger till, säger han till Bandypuls.

LÄS ÄVEN: Hammarby sänker spelarlöner för att säkra elitlicens

När förra verksamhetsåret avslutades hade Kungälv ett negativt eget kapital på 400 000 kronor. Det kan klubben "reda ut", enligt Tony Hjertstrand, som välkomnar att ekonominämnden fortsätter granska Kungälv.

– En fortsatt granskning på oss är bara bra, då är man vaksam hela tiden, säger han.

Är du orolig för att ni inte ska klara elitlicensen?

– Nej nej, absolut inte.

I april kommer definitivt beslut om Kungälv, Sirius och Gripen Trollhättan får beviljad elitlicens.

Mer läsning