Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är elitseriespelaren som jagas av LBK: "Beslutet är inte långt bort"

Ljusdals BK har en elitseriespelare på listan över tänkbara värvningar.
Sundsvallsbördige Olle Sundin väntas ta ett beslut inom kort.
– Vi är i valet och kvalet om vi ska flytta eller inte, säger högerhalven som var med och kvalade Gripen Trollhättan kvar i elitserien den gångna säsongen.

Annons

Selångerfostrade Olle Sundin är gift med Kalmar FF-spelaren Tobias Erikssons syster Therese Sundin från Ljusdal. Nu kan familjen vara på väg till Thereses hemtrakter i Hälsingland.

– Vi har inte bestämt oss om vi ska vara kvar eller flytta, säger Olle Sundin, som efter tre säsonger i numera nedlagda Gais och två i IFK Vänersborg bytte till nykomlingen Gripen inför säsongen som var.

– Det är väl aldrig kul att åka runt och förlora, men personligen fick jag mycket mera speltid än under det sista året i IFK. Mer ansvar och en bra roll, det var därför jag gick dit, även om det var en tuff säsong för laget, säger den 30-årige högerhalven.

LÄS MER: Klart med nya tränare till Gripen

Gripen räddade sig kvar efter kval och spelar elitseriebandy även nästa säsong. Nu är frågan om Olle Sundin spelar i elitserien eller allsvenskan...

– Vi är i valet och kvalet, säger han.

Men blir det till Ljusdal om ni flyttar?

– Ja, vi är inne på Ljusdal i sådana fall, säger Olle Sundin, som bekräftar att han för diskussioner med både Gripen och Ljusdal.

När blir det ett beslut?

– Det är inte så långt bort, ett par veckor fram kanske.

Vad vet du om LBK då?

– Jag vet väl lite grann, jag känner ett par spelare och så, sen är det väl inte jättemycket.

Vilka?

– Mattias Sand och Jonas Svensson, det är dom jag har träffat mest.

Olle Sundin stod för sju poäng, två mål och fem assist på 25 elitseriematcher i Gripen. På sex kvalmatcher noterades han för ett mål och fem assist.

Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson bekräftar att Olle Sundin står högt på önskelistan.

– Vi har pratat med honom och vill att han kommer hit. Han har varit på tapeten tidigare också. Jag kan inte säga så mycket mer än att jag hoppas att vi kan komma överens, säger han.

LÄS MER: Gripens kritiska kontraktsläge fortsätter

Mer läsning