Lördag 20 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är lapparna som tände SAIK

/

När SAIK-spelarna kom till matchen var omklädningsrummet tapetserat med pepp.
Bakom kuppen? SAIK:s supporterklubb.

Annons

Budskap som "Ikväll börjar vändningen, "Ni är våra hjältar" och "Vi tror på er" mötte spelarna när de kom till samlingen. Över varje spelares sittplats fanns det en lapp, och på väggarna, och på väg in i duschen...

– Jag fick rysningar när jag kom in och såg det, ett väldigt bra initiativ, säger Patrik Nilsson.

– Man fick sig en tankeställare, vad det är vi spelar om, säger Erik Pettersson.

– Vi blev totalt överraskade, men samtidigt oerhört taggade. Jag är säker på att supporterklubbens initiativ gav grabbarna den extra mentala laddning som gjorde att vi snabbt kunde ta tag i matchen, säger Sandvikens tränare Stefan Söderholm till TT.

Mannen bakom alla uppmuntrande papperslappar var Erik "Stickan" Lundgren i SAIK:s supporterklubb, som blev insläppt på förmiddagen av SAIK:s materialförvaltare Mats Mossberg för att iscensätta "kuppen".

– Jag fick idén av Järnkaminerna som gjorde nåt liknande för Djurgårdens hockeyspelare för att de skulle slippa kvalserien. Vi ville peppa grabbarna, visa att vi bryr oss och att vi står bakom dom, vad som än händer, säger Lundgren.

Tror du att det hade nån effekt?

– Hoppas det, de såg väldigt taggade ut i alla fall. Man var lite orolig för att de bara skulle känna extra press på sig och det skulle bli pannkaka av alltihop.

Du, det här var ju lyckat. Tror du att ni kan smyga er in på Zinkensdamm och göra samma grej där?

– Den är tuff. Vi ska visserligen ner, men säkerheten på Zinken är en helt annan. I Göransson har vi ändå vissa kontakter.

Tror du SAIK vänder på det här?

– Det tror jag, efter att ha sett den här matchen tror jag att vi grejar det.

Och lapparna, dom får sitta kvar efter det här,

Mer läsning