Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är ryska klubben som jagar Vänersborgs backstjärna: "Jag vill ta chansen"

Ilari Moisalas framtid är fortsatt oviss. Men en sak är klar: IFK Vänersborgs försvarsklippa vill österut och Bajkal Energy är hetaste spåret. – Om möjligheten kommer nu tar jag den, säger 31-åringen.

Annons

LÄS ÄVEN: Vänersborg förnekar Lomanov-ryktet

I en och en halv månad har landslagsspelaren Ilari Moisala varit hemma i Finland och funderat över framtiden. Försvararen har ett år kvar på kontraktet med IFK Vänersborg, men en ryssklausul gör att han är fri att lämna om proffsmöjligheten dyker upp.

I dagsläget har Ilari Moisala kontakt med två klubbar i Ryssland. Han bekräftar Bandypuls uppgifter om att Bajkal Energy är en av dem. Den andra håller försvararen för sig själv.

– Allt är lite öppet just nu, men vi får se vad som händer. Det är som vanligt med ryska klubbar. Det tar lite tid, de vill fundera och måste titta om det finns pengar. Men jag hoppas att jag får chansen att spela i Ryssland.

Tar du den chansen redan kommande säsong i så fall?

– Om möjligheten kommer nu tar jag den, absolut. Jag har varit nära Ryssland i några år och vill ta chansen. Jag har ingen familj så det är enkelt att resa iväg själv och spela en proffssäsong nu, säger Ilari Moisala.

Finlands Ilari Moisala under finalen mellan Ryssland och Finland vid bandy-VM i ryska Uljanovsk.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Ryska storstjärnor på väg till Sverige

Tidigare i karriären, bland annat under tiden i Broberg, har Ilari Moisala uppvaktats från öst. Den gången var det Volga. Den här våren var det Bajkal Energy som hörde av sig först.

– Jag har inte tackat nej till något lag, men jag vill att de som frågade mig först också har möjligheten att få mig först. Vi har pratat ganska mycket, men allt kan hända snabbt eller inte så snabbt. Men jag hoppas i alla fall att de säger något snart.

När Bandypuls når Ilari Moisala strax efter klockan 16 har han timmen innan pratat med IFK Vänersborgs spelaransvarige Tommy Hjert.

– Vi får fundera på vad som är bäst för alla. Jag vill inte att de ska behöva vänta så mycket på min situation. Det är inte rättvist mot IFK om jag tar beslut i augusti, men just nu vet jag inte så mycket. Jag väntar på Bajkal, sedan tar jag beslut om att spela i Vänersborg eller inte, säger Ilari Moisala.

Lutar det åt något håll eller är det 50-50?

– Jag vill inte säga något i procent, men allt är möjligt. Inget är klart förrän det kommer papper och kontraktet är skickat. Det har varit så nära i några år, som med Volga när jag spelade i Broberg. Allt var klart från min sida och jag var så redo, sedan kom det att klubben inte kunde betala min lön.

LÄS ÄVEN: Million: Kan bli den häftigaste elitserien någonsin

Under tiden Ilari Moisala funderar över framtiden extraknäcker han som målare i Finland.

– Det är roligt att jobba lite, få lite extrapengar. Det är som vanligt, jag tränar själv här och sista helgen i juli eller början på augusti åker jag tillbaka till Sverige, eller vad som nu händer.

Mer läsning