Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är SAIK-målvakten som hyllar sin pappa på hjälmen

/

Hon åkte buss med motståndarlaget för att spela seriepremiären för sin nya klubb.
Med Pernilla Elardt i målet, och mamma och pappa på hjälmen, vann SAIK med 4–2 mot Nässjö.

Annons

Hon har förmodligen elitseriens läckraste målvaktshjälm. En motivlackerad svart och vit (naturligtvis) med två speciella motiv – mamma Yvonne och pappa Torbjörns ansikte från när de var unga på var sin sida. En hjälm hon fick när hon kom till Skirö för två år sedan.

– Det är för att hylla deras engagemang och stöttning under alla år. Det tycker jag dom kan vara värda, men brorsan blev lite sur att inte han fick plats, skrattar Pernilla Elardt.

Det var först den sista kvarten som SAIK kom upp i normal standard och vände då matchen med fyra raka mål. Det var tur det för nye målvakten Pernilla Elardt som efter matchen satte sig i Nässjös spelarbuss för hemfärd. Varför då kan man ju undra? Jo, Pernilla bor nämligen kvar i Tranås och åker till Sandviken enbart när det är match.

– Ja det blir ju lite lättare hemresa kan man säga. Hade varit grymt jobbigt om vi hade torskat. Nässjö gör en väldigt bra match och ska vara stolta över det, menar hon.

Den 23-åriga landslagsmålvakten spelade förra säsongen i det då hårdsatsande Skirö. Men i våras såg det länge tungt ut då flertalet av spelarna i Skirö bytte klubb eller slutade och Pernilla Elardt erkänner att i takt med att laget splittrades mer och mer, så kom funderingarna på framtiden.

– Det kändes inte alls lika motiverande att fortsätta i Skirö och när mina pendlingskamrater från Tranås slutade så bestämde jag mig också för att lämna. Men jag visste liksom inte var jag skulle spela.

Och det var då SAIK hörde av sig?

– Ja, precis och det kändes helt rätt i och med att det finns en satsning i det här laget på att bli bättre och bättre.

Men då var det ju det här med pendlingsavståndet då. Hur fungerar det egentligen? Det är ganska långt mellan Tranås och Sandviken.

– Det är ju en bit. Men vi har gjort upp det så att jag tränar i Tranås med P18 och ibland även herrlaget. Som målvakt kan en sådan lösning fungera och hittills känns det bra.

Till en början i premiärmatchen så såg det däremot ut som att samspelet inte fungerade riktigt så bra. Pernilla Elardt gjorde vad hon kunde med en rad fina räddningar men för övrigt hackade spelet betänkligt.

– Ja, jag vet inte riktigt vad det var. Premiärnerver och vi lyckades inte få i gång tempot i varken skridskoåkning eller passningsspelet. Nä, det var inte alls bra, säger hon.

Överraskade Nässjö er?

– Ja, kanske lite, men jag hade förvarnat de andra om att det finns ett par bra spelare i det här laget och så länge vi inte tryckte upp tempot så kunde dom ganska enkelt hänga med. Sen bränner vi ju alldeles för många fasta situationer som hörnor (15 stycken). Men det är väl sånt som kommer ju längre säsongen går, säger Pernilla innan hon skyndar till omklädningsrummet för att hinna med bussen hem till Småland

Mer läsning