Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är talangen som tar Ekbloms plats i VSK

Försvararen Aksel Ekblom kommer inte att ersättas. I stället satsar Västerås SK på unge Rasmus Sjöström. – Han kan utvecklas ännu mer. Därför flyttar vi upp honom permanent, säger tränaren Michael Carlsson.

Annons

Det är sedan tidigare klart att Aksel Ekblom är tillbaka i elitserienykomlingen Tellus efter tre säsonger i Västerås SK. Men VSK jagar inget nyförvärv i backlinjen.

– Vi värvar inte bara för att vi ska värva. Det finns ingen anledning när vi redan har en av de bästa trupperna. Det är viktigt att vi vågar lyfta talangerna och att de ser att det går att ta plats, säger klubbchefen Michael Campese.

Nu får försvararen Rasmus Sjöström – som gjort a-lagsdebut – en plats i a-truppen. Talangen gjorde succé i P17-VM i vintras.

– Vi känner att han kan utvecklas ännu mer i vår miljö, och därför flyttar vi upp honom permanent, säger tränaren Michael Carlsson.

Rasmus Sjöström är född 1999 och får nu chansen i Västerås SK:s a-lag.

Aksel Ekblom fick lite speltid men tog ändå två SM-guld, ett silver samt vinster i Svenska cupen och World cup på tre år. Campese håller inte för otroligt att Ekblom en gång kommer tillbaka till VSK.

– Det är klart att när vi känner varandra och vet kvaliteten. Men nu får han den speltid han behöver – och han står inte i vägen för Rasmus Sjöström.

Enligt Campese är det inte bra att svenska mästaren har ett par seniorer i truppen som inte får så mycket speltid.

– Det är ett problem och en spelare som Aksel är alldeles för bra för att inte få spela i elitserien, säger han.

Mer läsning