Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har hållit samma nivå"

/

Joel Edling vände hem till Edsbyns som tungt nyförvärv från Broberg.
Och den 29-årige mittfältaren levererade från start.
– Jag har hållit samma nivå hela vägen, förutom i slutspelet, säger vinnaren av Bandypuls stjärnliga.

Annons

Joel Edling lämnade Edsbyns efter säsongen 2006/2007 och gjorde sedan sju raka säsonger i Broberg, där han utvecklades till en framspelare av rang.

Inför den här säsongen återvände mittfältaren hem till Edsbyn igen, och som vanligt har han levererat. Totalt blev det 39 poäng, fördelat på fem mål och 34 assist – och han missade inte en enda match.

– Jag tycker att det har gått bra, jag kom in bra efter en halvknackig försäsong, när serien startade. Sedan har jag har hållit samma nivå hela vägen, förutom i slutspelet då, säger Joel.

Att han spelade samtliga matcher i elitserien, och stod distansen ut, avgjorde också Bandypuls stjärnliga där han slutade på 28 stjärnor, en före Simon Jansson som på grund av sjukdom missade fyra seriematcher.

– Jag har klarat mig jättebra hela säsongen, jag har missat en enda träning, den innan sista matchen då jag hade problem med foten. Det är väl att jag är tränad som en maratonlöpare som gör att jag klarar mig, säger Joel och skrattar.

Vad har varit roligast med att vara tillbaka i Edsbyn?

– Det är fantastiskt kul att få spela under tak i hallen, och slippa fundera på vilket väder det är. Man blir bortskämd ganska snabbt. Det är fantastiska spelare och ett bra ledarteam, alla runt laget är troliga och alla träningar och matcher är noga genomförda. Det är proffsigt rakt igenom.

Ni slutade trea i elitserien och trotsade förhandstipsen, hur nöjda var ni inför slutspelet?

– Vi var ganska nöjda med det, trea i en jämn elitserie och minst insläppta mål är ju bra, det här är ju av många ansedd som den bästa elitserien nånsin. Jag tycker att vi har en tydlig spelidé vi jobbat med, man vet hela tiden vad som gäller

Däremot gick det klart sämre i kvartsfinalserien mot Villa, slutbetyg på den?

– Vi hade ju inte räknat med att åka ur med tre raka, trodde ju vi skulle ge Villa en match. Vi hade ju bra matchplaner innan, men vi fick inte till det...

Hur tungt var det att åka ur i tre raka, på det sättet det skedde?

– Det var ett bittert slut, det går inte att förklara, ungefär som när man vinner och får en oförklarligt härlig känsla, fast tvärtom. Vet inte var man ska ta vägen. Nu börjar det väl smälta in mer och mer, det är ju så mycket slit, möda och tid som tar slut på en knapp vecka.

Nu vänder Joel och Edsbyn blickarna framåt, först en välförtjänt "semester" med egen träning, sedan drar allvaret i gång igen med förberedelser för säsongen 2015/2016. Något som mittfältaren ser fram mot.

– Vi har en hög grundnivå att starta från, det känns bra även om det känns konstigt att prata om nu. Vi har tydliga roller i laget och vi borde kunna göra den där attacken mot semifinal då. Man vill ju vidare, säger Joel.

Mer läsning