Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har inte aktivt sagt upp avtalen"

Sirius fick positivt besked om elitlicensen på tisdagen.
Samma kväll meddelade klubben att spelarlönerna för resten av säsongen dras in.
– Vi har berättat att de inte får någon lön under mars och april, säger Sirius Bandys ordförande Claes-Håkan Sandberg.

Annons

På onsdagsmorgonen skrev Bandypuls om uppgifterna att Sirius säger upp alla spelarkontrakt .

Spelarna fick besked om indragna mars- och aprillöner under tisdagskvällen – samma dag som klubben fick besked om att man klarade elitlicensen inför nästa säsong.

När Bandypuls nådde klubbens ordförande Claes-Håkan Sandberg på onsdagsförmiddagen ville han inte bekräfta att spelarkontrakten var uppsagda, men sade:

– Vi har berättat för spelarna att de inte får någon lön under mars och april, sedan kan jag inte tekniken över avtalen. Vi hade träff med spelarna i går och berättade att vi inte har pengar att betala ut lönerna.

Claes-Håkan Sandberg hänvisade till vice ordförande Carl-Owe Sweijer för att få uppgifterna om uppsagda kontrakt bekräftade. Men enligt honom är avtalen inte brutna – ännu.

– Det vi gör nu är att vi meddelar spelarna att vi inte ser ut att kunna betala ut löner för mars och april. Men avtalen har en klausul som säger att slutreglerad ersättning för innevarande säsong ska vara utbetald senast 30 april. Så vi har inte aktivt sagt upp något avtal, men just nu har vi inte möjlighet att betala ut löner, säger Carl-Owe Sweijer.

– Att vi gick ut med informationen i går var för att vi fick besked från ekonominämnden på förmiddagen. I den ekonomiska prognosen fanns inte utrymme för att betala ut löner eftersom vi måste uppvisa positivt resultat.

Först om pengarna inte är utbetalda efter 30 april blir det avtalsbrott, menar du?

– Ja, då har vi inte gjort rätt för oss enligt avtalet. Jag är ingen avtalsexpert, men det är så jag tolkar det. Det är olyckligt att sportchefen (Mats Söderman) är bortrest, säger Carl-Owe Sweijer.

– Vi kommer att ha individuella samtal med spelare under kommande vecka, men vi har inte sagt upp något avtal. Nu kunde vi inte lova att vi har pengar, men saker och ting kan förändras. Vår förhoppning är att komma till en överenskommelse med spelarna, men det är sportchefen som håller i det.

Sirius libero Victor Lundberg har dock ledsnat på klubben han kom till inför säsongen 2013/2014.

– Jag har tappat förtroendet för Sirius och jag tror inte att någon spelare skriver på ett kontrakt i första taget, säger han till UNT.se .

Mittfältaren Tobias Andersson till UNT.se:

– Nio dagar innan lön får vi reda på att det inte blir några pengar. Det var många som var chockade, säger han.

– Jag måste titta mig omkring. Om vi tappar Jenefeldt, Kyllönen och många av de andra så blir det inte mycket kvar. Jag vill inte åka omkring i hela Sverige och få stryk med 15 bollar.

Mer läsning