Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här landar Tillbergas nya ryss på Arlanda

/
  • Ivan Lebedev landade på Arlanda tillsammans med familjen klockan 10.50 på onsdagsförmiddagen.

Rinat Shamsutov är redan på plats.
Nu har Tillbergas nästa ryssvärvning, Ivan Lebedev, landat på svensk mark.
– Jag har väntat på det här varje dag i fyra månader, säger han från Arlanda.

Annons

Rinat Shamsutov anslöt till Tillberga från Dynamo Moskva i somras och är en av årets största värvningar i svensk bandy.

Men fjolårets elitseriejumbo nöjde sig inte med en förstärkning från öst. I början av juni gjorde klubben också klart med Dynamo Kazan-mittfältaren Ivan Lebedev.

På onsdagsförmiddagen landade han och familjen på Arlanda efter fyra timmars bilresa till Moskva och drygt fyra timmars flyg till Sverige.

– Det känns bra, jag är bara glad nu. Jag har väntat på det här varje dag i fyra månader och nu är jag i Stockholm och Sverige, säger Ivan Lebedev, som med 21 målgivande passningar slutade sjua i ryska ligans assistliga förra säsongen.

29-åringen har tidigare spelat i svenska klubbarna IF Stjärnan, Nässjö och Tranås. Att lämna hemlandet och återvända till Sverige är en dröm som blir sann för Ivan Lebedev.

– Det är bättre att bo i Sverige, det är bra människor och alla är glada. Det är inte så oroligt här, det är hela tiden positivt. Och luften i Sverige är så bra, jag tycker att Sverige är bästa landet, säger han.

På fredag gör Ivan Lebedev första träningen med sin nya klubb. Mittfältaren kan göra debut när Tillberga möter Västanfors i ABB Arena på söndag.

För Ivan Lebedev, som har skrivit på ett treårskontrakt, finns bara ett mål med ankomsten till Sverige: Att vinna – oavsett motstånd.

– Jag vill vinna varje match, det spelar ingen roll om vi möter Hammarby eller Sandviken, säger han.

Strax innan Ivan Lebedev blev klar för Tillberga beskrev klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson honom som en "lojal lagspelare".

– Som är bra på att sätta andra i lägen. Han var i klass med Lomanov (Sergej) och Svechnikov (Micha) i assistligan i fjol, sade han till Bandypuls .

Mer läsning