Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här lossnade det för VSK:s stjärnforward: "Det var inte i går"

/

Förra säsongen piskade Jonas Nilsson in 53 elitseriemål.
Den här säsongen har inte alls börjat lika lovande för VSK-forwarden – men borta mot Gripen gjorde han säsongen första hattrick.
– Ja, vad säger man? Det var inte i går, säger han.

Annons

Jonas Nilsson tillhör kretsen av pålitliga målgörare i bandyns elitserie. Förra säsongen matade han in 53 mål i grundserien – och hade dessutom en av huvudrollerna när VSK tog klubbens 19:e SM-guld. Jonas Nilsson gjorde tre mål när VSK slog SAIK i finalen.

Men i början av den här säsongen har den Bolticfostrade 31-åringen varit blek och saknat målformen.

– Det är svårt att analysera vad det beror på. Vad fan ska jag säga? Jag har väl bränt en del lägen, det är en del. Det smittar liksom av sig, och man känner sig mindre, säger han.

LÄS MER: Bandypuls experter i enkät

Innan onsdagens omgång, den sjätte, stod Jonas Nilsson på för honom blygsamma två mål och en assist. Ett poängsnitt som knappast hedrar en målkung.

– Formmässigt känns det inte bra, men inte åt helvete heller. Men det är de där smågrejerna som krävs, att peta in någon retur och så, säger han, dock medveten om att det alltid blir någon svacka under en lång bandysäsong.

– Så är det ju, men det blir extra synligt om den kommer i början av säsongen.

Men i bortamatchen mot jumbon Gripen lossnade det till viss del för Jonas Nilsson, som gjorde säsongens första hattrick och på det assisterade till Ted Bergströms (även han tremålsskytt i matchen) fastställande av segersiffrorna till 10–2.

Nilsson inledde och avslutade målskyttet i den första halvleken, 1–0 och 4–1-målen, samt 7–2-målet med dryga kvarten kvar att spela.

– Det första är på passning från Joneby (Magnus) och jag får friläge i stort sett, det andra är en sidledspass från Ted (Bergström), jag glider mig mer eller mindre fri då också och tredje är ett inspel från kanten och jag får öppet mål, säger Jonas Nilsson.

– Det är sådana mål som är sköna, man är lite på rätt ställe, säger han.

LÄS MER: Bergwall nollade Kalix

Någon större match blev det aldrig i Slättbergshallen. VSK-segern lika odiskutabel som siffrorna säger.

– Det är en grej som jag mäts på, att göra mål. Men i dag spelade det väl inte en så stor roll, vi hade vunnit ändå. Jag hade säkert kunnat göra tre-fyra mål till, säger Jonas Nilsson.

Efter att ha varit nere i källaren under ett par omgångar har nu regerande mästarlaget Västerås hämtat sig – och kan se tillbaka på tre raka vinster.

– Det är bra mycket bättre från alla håll och kanter. Vi gör en bra match här, och det börjar släppa lite, säger Jonas Nilsson.

LÄS MER: Så gick det i alla kvällens matcher

Mer läsning