Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här tar Vänersborgs säsong slut: "Vi ska vara jävligt stolta"

/

Vänersborg utmanade VSK över tre matcher.
Men nu är säsongen över – laget får ta semester efter 0–3 i kvartsfinalserien.
– Vi ska vara jävligt stolta över vår insats, säger tränaren Stefan Karlsson efter 2–7-förlusten i ABB Arena.

Annons

Precis som i de två tidigare kvartsfinalmötena med VSK tog Vänersborg ledningen även i den tredje matchen.

Emil Viklund, en av lagets absoluta succéspelare den här säsongen, sköt 1–0 för Vänersborg efter 13 minuter.

– Jag får ett inspel i halvposition snett inåt bakåt, och skjuter på direkten, säger Kalixfostrade Emil Viklund.

Den här matchen hade sina nyckelhändelser. Som när Vänersborg fick straff och läge för 2–0 – men då gjorde VSK-målvakten Andreas Bergwall en vass räddning på Joakim Hedqvists skott.

Men i stället för tvåmålsledning kvitterade Västerås på straff i slutet av första halvlek. Vänersborg kämpade tappert med ett tätt försvarsspel, men orkade inte stå emot när klockan passerat 60, Västerås gjorde 2–1 och 3–1 inom loppet av knappt en och en halv minut.

– Vi har varit fantastiskt bra i de här matcherna, vi kan inte göra mer. Västerås har fått ge allt för att nypa oss, och jag är glad att vi kan dra fram det här. Det är något att bygga vidare på, säger Vänersborgs tränare Stefan Karlsson – dämpad, men ändå med stor stolthet över sitt lag.

Emil Viklund tände hoppet till viss del igen med en 2–3-reducering, på drömpass från Christoffer Fagerström. Men när Magnus Joneby sköt 4–2 på hörna för VSK med dryga kvarten kvar så försvann energin igen för bortalaget.

– Det står 3–2 till dom och vi har ett par bra chanser, jag har en, Jocke (Hedqvist) har en... sen sätter dom den där hörnan, säger Emil Viklund.

Det blev stora 7–2 till slut – men VSK fick leka in de sista målen på ett uppgivet Vänersborg.

– Det vill sig inte riktigt, vi får inte in bollen och är uppe och kör. Då blir det ju ihåligt hemåt, vilket dom tar vara på, säger Emil Viklund, som var med i Svenne Olssons 25-mannatrupp inför VM, men fick inte åka med till Uljanovsk.

Din bästa säsong som bandyspelare?

– Det är svårt att svara på så här tätt inpå. Men man har väl utvecklats och tagit en ännu större roll, det har jag väl haft tidigare också. Men det är väl ytterligare ett steg liksom, ett snäpp bättre.

0–3 i matcher ekar ändå för Vänersborg – som förrförra säsongen utmanade just VSK i kvartsfinal, och hade 2–0 i matcher den gången innan VSK vände och gick till semi.

– Man är aldrig nöjd när man förlorar och åker ur, men vi gör allt vi kan här. I förra matchen och den här så är det riktigt nära att vi vinner, säger Emil Viklund.

Vad ska du göra nu när ni får semester?

– Det har jag inte hunnit tänka på, så det vet jag inte.

Mer läsning