Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedberg hyllar motståndet: "VSK är riktigt, riktigt bra"

/

Patrik Hedberg gjorde vad han kunde.
Men Hammarbys målvakt fick ge sig när VSK visade mästarklass i första halvlek.
– De är jävligt tunga, säger han.

Annons

Patrik Hedberg storspelade, men fick ändå se sitt Hammarby bli nollat och slaget av regerande svenska mästaren Västerås SK.

Efteråt hyllade han hemmalaget som vann med 3–0 efter samtliga mål innan paus.

– Första halvlek är VSK riktigt, riktigt bra. De är jävligt tunga och kommer med många och i hög fart. Vi får inte till det kan man säga, säger Hammarbymålvakten, som höll nere siffrorna med flera fina parader under matchen.

– En premiär är alltid en premiär, det är alltid lite extra med mycket folk, bra tryck på läktaren och mycket Bajenfolk. Man får ta med det man själv gör bra och vad vi gör bra tillsammans, fortsätter Patrik Hedberg.

Varför blir ni nollade?

– Brist på träning på fullstor plan, kanske... Nä, jag vet inte. Vi hade kunnat få någon straff i andra halvlek, men det är som det är. VSK var bättre än oss – i dag i alla fall, säger Patrik Hedberg.

Efter en offensivt svag första halvlek ryckte Hammarby upp sig och hade två avslut i målramen.

– I andra halvlek trycker vi på lite, är rejäla och får bättre tyngd i anfallen. Sedan blir det tufft framför straffområdet, det tar stopp och vi har kanske inte riktigt nyckeln för att låsa upp dem.

För Hammarbys del blev matchuppladdningen något annorlunda. På väg till ABB Arena blev laget stående på grund av en bilolycka och anlände inte till arenan förrän 17.15.

Ett tag var det tal om att matchen skulle försenas , men avslag skedde på utsatt tid (19.00).

– Det var en olycka efter vägen så vi blev 25-30 minuter sena. Klart det blev lite stressigare, men det ska inte påverka oss ändå. Det är olyckligt att det blir så, men det är inget att styra över, säger Patrik Hedberg, som trots förlusten hyllade de 4 227 betalande i ABB Arena.

– Så här ska det vara, så här vill man ha det i varje match. Det var fantastiskt.

Mer läsning