Söndag 21 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedberg tvekar om en fortsättning i Hammarby – trots kontrakt: "Vill ha arbetsro"

/

Patrik Hedberg har två år kvar på kontraktet med Hammarby.
Men efter den här säsongens kaos tvekar målvakten om en fortsättning.
– Jag vill ha lite arbetsro, säger han.

Annons

Hammarbys målvakt Patrik Hedberg har varit ett stort utropstecken under sin sjunde säsong i klubben. I december fick Falusonen göra landslagsdebut under landskamperna i Finland.

Men trots personliga framgångar ser målvakten tillbaka på en turbulent vinter.

– Ingen vill åka ut i kvartsfinal. Jag tror det är första gången det händer sedan jag kom till Bajen. Men det har varit upp och ner. Det har gått bra för mig större delen av säsongen, så på så sätt har det varit bra.

LÄS MER: Hammarbys ordförande om sprickan i laget

På andra sätt har säsongen varit sämre för både Patrik Hedberg och Hammarby. Han är en av spelarna som inte stöttade klubbens beslut att sparka tränaren Magnus Brodén. Det fick "oppositionen" kritik för av Johan Willes som efter förlusten mot Sandviken ansåg att "man på något sätt måste vara lite proffsig också".

– Visst ska man vara professionell i alla lägen, men man kan ju tycka att det ska vara åt båda håll då. Men det är inte så att man har skitit i det. Vi hade inte den energi som krävdes för att rubba SAIK och det var inte bara jag, säger Patrik Hedberg och hyllar Magnus Brodén.

– Jag tycker fortfarande att han är en fruktansvärt bra tränare och han hade gärna fått vara kvar för mig, men det är inte jag som bestämmer.

Hur har stämningen varit i omklädningsrummet?

– Man har försökt göra det bästa av situationen för föreningens skull. Det var värst i början, men man har inte lagt sig ner och dött, liksom. Man har väl köpt att det blev som det blev och försökt göra det bästa av det.

LÄS MER: Efter Willes – här är nästa Hammarbyspelare som slutar

Patrik Hedberg har två år kvar på kontraktet med Hammarby, åtminstone på pappret. Trots det är hans framtid oviss. Det han vet är att klubben har inplanerade möten med spelarna under de kommande veckorna.

– Klart man vill spela här. Men jag vill ha lite arbetsro också utan att behöva fundera på något annat.

Tror du att du spelar i Hammarby även nästa säsong?

– Det är det som kommer visa sig. Det ska in en tränare och det är lite som ska ordna sig, men jag trivs ju bra i Stockholm. Hur det blir med spelare kan jag inte svara på, men min ambition är att vara kvar.

Mer läsning